Zitten, staan, flexen, scrummen… Het nieuwe werken is veranderd en dat vraagt om een andere kijk op de ontwikkeling van werkplekken. Tijdens Dutch Design Week 2019 lanceerden Drentea en FOKLAb gezamenlijk een nieuw meubel dat optimale ondersteuning biedt aan dynamisch werken.

Drentea, full-service inrichter uit Emmen, ontwikkelt en produceert sinds 1955 kantooren projectmeubilair voor de zakelijke markt. Bij de ontwikkeling van een nieuw meubel ging Drentea dit keer aan de slag met FOKLAb, onderdeel van Fokkema & Partners Architecten. Met als resultaat de nieuwe duo-werkplek Ypsilon.

Met Ypsilon wil Drentea aansluiten bij één van hun grootste overtuigingen: “Om met scherpe focus te werken heb je een aangename plek nodig. Een plek waar je je goed voelt.” Deze overtuiging gaat verder dan een comfortabel meubel. De tijd dat ergonomie ten koste gaat van design (of andersom) is al lang niet meer, aldus Drentea. Daarom werd de samenwerking met FOKLAb gezocht, zodat esthetiek, aangename materialen en comfort samenkomen. Om de gebruiker een (on)zichtbaar aangename ervaring te bieden. De lancering van Ypsilon tijdens Dutch Design Week was bijzonder van opzet. Laura Atsma van FOKLAb nam de aanwezige architecten, projectinrichters en andere design-minnende vakgenoten mee in het ontwerp van Ypsilon. Het ontwerp dat begint bij de basis van het meubel: de verticale as en dubbele voet vormen letterlijk de Y waaraan de in hoogte verstelbare bladen hangen. Hiermee wordt de kracht en efficiëntie van het ontwerp duidelijk. Door dit ingenieuze ontwerp en de nauwe samenwerking met de technische vakmensen van Drentea is het meubel bovendien eindeloos door te koppelen.

PoetryPusher Justin Samgar heeft voor de gelegenheid een ode aan Ypsilon geschreven en bracht dit vervolgens ten gehore aan het aanwezige publiek. In zijn eigen, markante woorden heft hij het glas en werd Ypsilon geboren.  Dat Drentea kiest voor Dutch Design Week voor de onthulling is niet zo vreemd. Strijp-S is tijdens deze week één van de hotspots van Eindhoven. In Broeinest, gevestigd op Strijp-S, heeft Ypsilon een ereplaats gekregen. Drentea legt uit: “Circulair en duurzaam werken in combinatie met design is voor ons altijd het uitgangspunt. Bij de ontwikkeling van Ypsilon gaan we nog een stapje verder. Op basis van de WELL-richtlijnen zorgen we bij de productie van het designmeubel voor een nieuwe standaard voor ‘een plek waar je je goed voelt’.