Drisag speelt open kaart: “We zeggen vaak dat onze producten handgemaakt en Belgisch zijn. Maar wat bedoelen we hiermee? Waar worden onze producten precies geproduceerd? En als dat dan effectief in België is, hoeveel handwerk komt er dan nog aan te pas?”

“In de achtertuin van onze showroom in Herentals staat het productie-atelier van Drisag. Hier komen dagelijks heel wat interieuroplossingen tot leven. Mannen en vrouwen verwerken er metalen buizen, houten karkassen en verschillende stoffen tot afgewerkte bureaustoelen, tafels en nog veel meer. Zodoende komen we aan de prangende vraag die op ieders lippen brandt: produceert Drisag nog effectief met de hand in België? Met een brede en trotse glimlach kunnen we dit bevestigen. Ja, alle producten worden in België geproduceerd, in Herentals om precies te zijn. En ja, Drisag produceert nog steeds producten met de hand.”

“Bij elk product komen er immers heel wat manuele handelingen aan bod. Zoals het lassen op de metaalafdeling, maar ook het epoxeren in onze poederlakstraat. Elk frame in een andere specifieke kleur op klantenwens. Tot het samenbrengen en monteren van alle verschillende onderdelen tot één afgewerkt product, klaar voor levering. Kortom, we brengen verschillende ambachten samen tot één kwaliteitsvol afgewerkt product uit eigen hand”, aldus Drisag. “Iedereen die door de fabriek loopt, staat altijd versteld van de hoeveelheid handwerk die nog verricht wordt”, zegt Niek Renders, CEO van Drisag.

De fabrikant heeft een bedrijfsfilm opgenomen die het proces in beeld brengt. Bekijk deze op youtu.be/3kZWueh7zpk