Een voordeel van lokaal produceren is een verminderde uitstoot van CO2 vanwege het kleiner aantal transportkilometers. Jess vestigt hier de aandacht op.

In 2020 is duurzaamheid belangrijker dan ooit voor de fabrikant uit Oss. Alles moet duurzaam zijn en dit geldt ook voor het interieur. Huizen zijn duurzamer dankzij LED verlichting, zonnepanelen en dergelijke. Dit moet volgens Jess ook gelden voor meubelen en de materialen waarvan ze zijn gemaakt.

“Bij Jess zijn we ons zeer bewust van Moeder Aarde. We vinden het zeer belangrijk om verantwoorde en eco-vriendelijke materialen te gebruiken.  Onze ontwerpen worden met zorg, aandacht en liefde gemaakt en nu zijn we ook CSR-proof.” CSR staat voor Corporate Sustainability and Responsibility. Duurzaam en verantwoordelijk, dus.

Wat je ook onder CSR mag verstaan,  het gaat om ondernemen met verantwoordelijkheid naar de maatschappij. Klimaatneutraal produceren, een inclusief personeelsbeleid en fair trade in de productieketen als structurele onderdelen vn het bedrijfsbeleid. Voor Jess eenvoudig te realiseren: materialen en medewerkers komen uit de directe omgeving en er wordt de hoogste prioriteit gegeven aan het voldoen aan milieu eisen.

“Omdat we alles zelf produceren is onze CO2 uitstoot laag. Ons productieafval hergebruiken we voor, bijvoorbeeld, visitekaartjes, coasters, kussens en placemats.  We gooien niets weg! Een duurzame leverancier willen zijn, maar ook als klant duurzaam willen zijn, is belangrijk.  Denk na over wat je maakt, denk na over wat je koopt. Koop niet iets omdat het trendy is, maar  koop het omdat het echt bij jou en je interieur past. Onze ontwerpen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten; er zit voor iedereen wel iets tussen”, zo besluit Jess.