Eind september vond de najaarseditie van de Huisshow van Tower Living plaats in de ruime showroom in Nijmegen. Jan Merkus: “Het is redelijk goed verlopen, we zijn niet ontevreden. Zeker gezien het feit dat we de verwachtingen al enigszins naar beneden hadden bijgesteld. We zijn in een transitiefase en bij de volgende show in maart 2023 zal dat duidelijk zichtbaar worden.”

De Huisshow is opgeschoven naar eind september om de winkeliers iets meer de gelegenheid te geven om na de zomervakantie de winkel op orde te hebben om weer te kunnen inkopen. “We merken dat het de laatste paar weken weer aantrekt in de winkels na een rustige zomerperiode. Dat zagen we ook terug bij de opkomst tijdens de show.” Het bedrijf is tegelijkertijd zeer actief met uitbreiden naar het buitenland: “Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië maar ook Oost-Europa als nieuwe markt. We merken dat met name daar de mensen toe zijn aan iets anders en er is veel belangstelling voor onze collecties. Maar zoals altijd is het dat wanneer je ergens op nul start iedere omzetstijging zeer veelbelovend is.”

 

Ook is Tower Living nu al druk doende met de volgende Huisshow in maart volgend jaar. “Dat wordt een hele grote show met heel veel nieuwe producten. We hebben onlangs een productmanager aangenomen die onze collecties nog meer gaat vormgeven en onze stijlgroepen verder gaat uitbreiden. Een verbreding van de collectie voor een verbreding van onze markt om zo verder te kunnen groeien. Hiervoor gaan we nog meer inzetten op marketing en het vergroten van de naamsbekendheid bij de consument. Er staat straks in maart een ander Tower Living te wachten op de bezoekers.” Het feit dat het bedrijf zich de laatste tijd (naast de retail) ook meer richt op hospitality getuigt ook van de wil om zich te verbreden als leverancier.

Wat betreft deze show en wat er te zien was zegt Jan: “Eigenlijk een voortzetting van dit voorjaar, met veel stoelen in boucléstoffen en ronde, organische vormen van meubelen. Het echte grote nieuws laten we in maart zien. Dan hebben we met de collecties de stappen gemaakt die we willen maken en zullen we een show geven die niemand wil missen!”