Van zaterdag 22 oktober t\m zondag 30 oktober is de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijdens deze week vindt de lancering plaats van een drietal jaren ’50 producten, toen door Wim Rietveld ontworpen, nu door Richard Hutten op detail aangepast aan de ergonomische eisen van vandaag: de Gispen 116 stoel, de Gispen 1401 fauteuil en de Gispen Panama lampenserie.

Begin jaren vijftig ontwierp Wim Rietveld een aantal producten voor de firma Gispen: de 1401 fauteuil, de 116 stoel en de Panama lampen. Een paar jaar later ontwierp André Cordemeyer in zijn Gispentijd hierop een aantal varianten. Nu geeft Richard Hutten, Dutch Originals’ huidige art director, hier een vervolg aan.

Voor de 116 stoel en Panama lampen liet Hutten zich inspireren door de ontwerpen van Rietveld. Ook de 1401 fauteuil ontwierp Wim Rietveld als eerste. Cordemeyer paste dit ontwerp vervolgens aan en noemde deze de 1407 fauteuil. Hutten nam in zijn recente proces Rietvelds 1401 als uitgangspunt en hield daarbij ook een deel van Cordemeyers veranderingen aan. Tijdens dit proces ontleedde Hutten de oude ontwerpen met chirurgische precisie. Zijn aanpassingen op detailniveau zorgen voor verbeteringen op gebied van comfort.

Hierbij is ook Gispen Grijs weer terug, met – net als toen – een centrale rol in Huttens nieuwe ontwerpen. Dit Gispen Grijs verbindt Huttens nieuwe Gispen Today lijn, die in een breed scala aan kleuren en materialen beschikbaar is. Deze herintroductie zorgt voor een frisse blik met een knipoog naar vroeger.

“Wij nodigen u graag uit om onze presentatie te bezoeken bij Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 te Eindhoven. Deze mooie locatie is elke dag geopend  van 10.00h tot 20.00h en de laatste zondag van 10:00h tot 18:00h”, aldus Dutch Originals.