Designklassiekers op Masterly – The Dutch in Milano

dUTCH ORIGINALS is present op Masterly, het grootste Internationale Dutch Design-evenement tijdens de Salone del Mobile.Milano, gehouden van 18 tot 23 April. Met de introductie van Gispen Classics als de gerestylede Gispen 1401, 1410 en 116, presenteert het labelhuis toonaangevende klassiekers.

dUTCH ORIGINALS is op verschillende plekken op het Masterly paviljoen terug te vinden, in de ontvangsthal zal dUTCH ORIGINALS in een museale opstelling de gerestylede Gispen Classics presenteren. Deze door Wim Rietveld ontworpen iconische designs zijn door de huidige art director Richard Hutten op details aangepast, waarin ook de ergonomische eisen van vandaag zijn meegenomen. Daarbij is er voor de restyling van de 1401 en de 1410 gekozen voor een volledig gerecyclede en recyclebare stof, de Revyva Atlantic.

De Revyva Atlantic is gemaakt van 100% gerecyclede polyestergaren, afkomstig van PET-flessen. Zo worden deze klassiekers nog duurzamer! Naast de 1401 en de 1410 wordt ook de Gispen Classics 116 stoel van Wim Rietveld gepresenteerd. Het massief stalen frame en de in gebogen berkenmultiplex uitgevoerde zitting en rugleuning zijn verbonden met een rubberen (verende) schijf, die ook weer door art director Richard Hutten is aangepast op details van comfort, ergonomie en het design zelf.

Na de goede ontvangst op de herintroductie van het ‘Gispen Grijs’ in de Gispen Classics collectie, komt deze hier ook weer terug. Zo zijn de kenmerkende buisframes van de getoonde Classics als ook de karakteristiek gevormde metalen rug van de 1401 en de 1410 in ‘Gispen Grijs’ uitgevoerd. ”Samen met de Revyva Atlantic stof in de geeltint Brain Coral mogen deze gerestylede herintroducties met trots worden gepresenteerd als een Gispen Classic!”

Tijdloos en authentiek en Nederlands ontwerp

Dutch Originals is een labelhuis dat toonaangevende Nederlandse designmeubelen uitbrengt. Van klassiekers tot moderne re-designs en van gevestigde namen tot nieuwe talenten. De huidige collecties zijn Gispen Classics en Gispen Today. Dutch Originals is de enige producent die deze klassieke Gispen modellen nog uitbrengt. ”Dutch Originals staat voor kwalitatief, tijdloos en authentiek. Alle ontwerpen worden in Nederland geassembleerd.”

De Lokatie

Salone del Mobile.Milano | 18-23 April 2023

Masterly vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie met uitzicht op Piazza Duomo (kathedraal van Milaan). Voor deze gelegenheid heeft het evenement zijn hoofdkantoor verplaatst naar de prachtige nieuwe locatie van het historische gebouw Palazzo Giureconsulti.