Dutch Originals presenteert tijdens hun dealer/relatiedagen nieuwe meubelontwerpen van Nederlandse designers. Het oer-Hollandse meubelmerk produceert al jaren de iconische klassiekers van onder meer W.H. Gispen, De Wit en Schuitema en geeft nu ook hedendaagse ontwerpers ruimte voor productie in hogere oplage. Binnenkort wordt de collectie uitgebreid met ontwerpen van onder andere Job van den Berg, Studio Schrofer en Just Meijer. 

‘Zo Goed Als Oud’ is het thema van de presentatie van de nieuwe en al bestaande collectie van Dutch Originals. In meubelstad Culemborg worden in februari naast iconische Gispen Classics meubelen als de 412S, 101 en 407, ook modellen getoond die Dutch Originals binnenkort in de collectie op zal nemen. Geweldig om te zien, zo veel nieuwe dingen die we in korte tijd konden realiseren”, zegt Peter Veer, het nieuwe gezicht van Dutch Originals. 

Het is de ambitie van Dutch Originals om nog veel meer producten van Nederlandse ontwerpers in de collectie op te nemen die passen binnen dezelfde visie. Onder de noemer Gispen Today komen nieuwe ontwerpen, die zich kenmerken door gebruik van duurzame materialen, originaliteit én een link met het oorspronkelijke erfgoed van Gispen, volledig tot hun recht. Niet alleen is het design puur Nederlands, de productie wordt lokaal uitgevoerd in de eigen fabriek in Asperen. 

Tijdens de relatiedagen zijn er verschillende premières, want dan worden de eerste designs, deels in prototype, getoond van nieuwe stoelen, fauteuils, tafels en bureaus van Nederlandse ontwerpers als Job van den Berg, Just Meijer, Gispen en Studio Schrofer. Dutch Originals produceert design met betekenis. De tijdloze ontwerpen van bijvoorbeeld W.H. Gispen zijn nog steeds opvallend aanwezig in inspiratievolle interieurs en worden regelmatig ingezet voor grootschalige projecten. In het hoofdstedelijk Rijksmuseum en Hotel New York in Rotterdam kunnen gasten genieten van het zitcomfort van deze klassiekers, in het restaurant of in hotelkamers. 

Met de introductie van ‘black edition’ heeft de collectie aantoonbaar een volledig nieuwe uitstraling gekregen, waarbij de identiteit van Gispen Classics behouden is gebleven. Met nieuwe ontwerpen en doorontwikkeling van de al bestaande ontwerpen, zet het merk nog meer in op authenticiteit, circulair design en tijdloze vormgeving. Voor thuis, en zeker ook voor op het werk. Dutch Originals staat voor Nederlands design. 

Uit de pop-up presentatie in Culemborg tonen wij -exclusief voor de lezers van Interior Business Magazine Online- het nieuwe tafelprogramma Crossing van Job van den Berg voor Dutch Originals, vergezeld door de 412RH van Richard Hutten. Beide producten maken deel uit van de collectie Gispen Today. 

‘Zo Goed Als Oud’ is op 11 en 12 februari 2019 te bezoeken. Het adres is Staalweg 1 in Culemborg.