HARDENBERG – Beursorganisator Easyfairs lanceert een nieuwe consumentenbeurs: Huis & Woon Beurs in Evenementenhal Hardenberg. Deze driedaagse beurs richt zich op mensen die op zoek zijn naar inspiratie op het gebied van bouwen, verbouwen en inrichten van hun eigen woning. Het beursconcept van Huis & Woon Beurs is gebaseerd op de succesformule van BIS (Bouw- & Interieursalon) in België, de grootste (ver)bouwbeurs in Vlaanderen met meer dan 70.000 bezoekers. Deze beurs wordt ook georganiseerd door Easyfairs. De eerste editie van Huis & Woon Beurs is op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 februari 2022 in Evenementenhal Hardenberg.

“We zijn super enthousiast en blij dat we het nu bekend mogen maken: Huis & Woon Beurs is gelanceerd in Noordoost-Nederland”, zegt organisator Linda de Boer. “Overijssel kende nog geen specifieke (ver)bouwbeurs voor consumenten en dat is best bijzonder, want in Noordoost-Nederland zijn verhoudingsgewijs meer woningbezitters dan elders in Nederland. Maar liefst 27% van alle koopwoningen in Nederland bevindt zich in Noordoost-Nederland, dit staat gelijk aan 1,2 miljoen woningen. Een zeer grote (potentiële) doelgroep.”

Van starters, gezinnen tot senioren

Huis & Woon Beurs focust zich op een brede doelgroep qua bezoekers. Dit kunnen zogeheten starters zijn of jong volwassenen die op zoek zijn naar hun eerste of tweede woning, of gezinnen met kinderen die opzoek zijn naar meer ruimte, of senioren die juist minder ruimte nodig hebben, omdat hun kinderen uit huis gaan of zijn. De Boer: “Iedereen met concrete (ver)bouwplannen kan inspiratie opdoen of afspraken maken op Huis & Woon Beurs met (regionale) deelnemers. Maar ook mensen die zich nog aan het oriënteren zijn of nieuwsgierig zijn naar welke mogelijkheden er zijn voor hun droomhuis, zijn van harte welkom op Huis & Woon Beurs.”

Beursvloer verdeeld in segmenten

De beursvloer van Huis & Woon Beurs wordt verdeeld in verschillende handige segmenten, zodat de bezoeker snel en eenvoudig vindt waar hij of zij op zoek naar is en is er voldoende tijd om inspiratie op te doen. Er staan (regionale) bedrijven op het gebied van architectuur, financiering, bouw, badkamers, domotica, duurzaamheid, interieur, keuken en tuin & terras. De Boer: “We willen het totaalplaatje aanbieden voor iedereen met woonplannen. Of je nu een compleet nieuw huis wilt bouwen of kopen, of op zoek bent naar een nieuwe badkamer of keuken, alle inspiratie is te vinden op Huis & Woon Beurs.”

Gebaseerd op Belgische succesformule

Het beursconcept van Huis & Woon Beurs in Hardenberg is gebaseerd op de succesformule van BIS België, eveneens georganiseerd door Easyfairs. “In België is de BIS-beurs echt een begrip met meer dan 70.000 bezoekers. Daar is de beurs ook verspreid over maar liefst negen dagen. In Hardenberg beginnen we met drie dagen: vrijdag, zaterdag en zondag. Uiteraard maken we voor Huis & Woon Beurs gebruik van de expertise van onze Belgische collega’s die de BIS-beurs organiseren. Voor nu gaan wij weer volop aan de slag met de verdere voorbereidingen op Huis & Woon Beurs in Hardenberg. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in en gaan er een prachtige beurs voor jong en oud van maken”, aldus De Boer.

Voor meer informatie over Huis & Woon Beurs in Evenementenhal Hardenberg: www.huiswoonbeurs.nl.