RODERICK VOS OVER HET ONTWERPPROCES VAN ZIJN SALONTAFEL ‘SAN

”Het idee voor deze tafel ontstond in de houtfabriek, toen ik naar een CNC (computer numerical control) bovenfrees stond te kijken, die een hoekig patroon in een rechthoekig vlak aan het snijden was. Eigenlijk ontstaan zo de meeste van mijn ideeën, van LINTELOO’s ‘Isola’ tot de ‘San’. Ik ben gewoon niet het soort ontwerper dat gewoon achter zijn bureau kan gaan zitten en beginnen met tekenen. Ik moet naar buiten, op avontuur. En fabrieken zijn waar het allemaal gebeurt. Voor mij is dat waar ik de beste ideeën krijg voor een interessant ontwerp. Ik ben meer een doener, en dit proces past het beste bij mij.”

”Ik realiseerde me dat ik mijn basisconcept kon gebruiken voor een serie salontafels, met een spannende, Escher-achtige uitstraling. Bovendien had ik nog nooit zo’n tafel gezien, wat me triggerde om er dieper in te duiken. Ik houd er niet van om te ‘herhalen’ wat al door andere ontwerpers is gedaan. Ik wil echt iets nieuws toevoegen.”

Voor meer moois, ga naar https://linteloo.com