Amazon gaat zelf meubelen verkopen op de Duitse markt onder de merknaam Movian en Alkove. In de Verenigde Staten heeft de online aanbieder sinds 2017 al drie meubelmerken in de markt gezet. Het sluit aan op het eerdere nieuws dat IKEA zelf een online verkoopkanaal wil starten met ruimte voor andere merken, omdat het Zweedse bedrijf aanvankelijk samenwerking zocht met Amazon voor een dergelijk kanaal.

Het Duitse blad Mōbelkultur meldt dat het merk Movian op dit moment een programma moderne, flexibele meubelen omvat met nijvoorbeeld een houten eenpersoonsbed en een minimalistisch vormgegeven kast met Japan als inspiratiebron. Alkove is meer een premium merk met lederen sofa’s en massief houten bedden. Later moeten er nog verlichting en woomtextiel bij komen. Eind vorig jaar heeft de Amerikaanse online reus al een aantal functies aan de meubelsites toegevoegd, zoals zoekhulp Amazon Scout en Amazon VR (een 3D configurator). Movian en Alkove zijn inmiddels ook in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.

Verwarrend genoeg is Movian ook de naam van een besturingssysteem voor online media zonder zichtbare link met Amazon. Op de foto een voorbeeld uit het meubelprogramma van Movian: de Aggol uitschuifbare koffietafel.