Op 28 februari schudt de meubelbranche op haar grondvesten want ruim 300 pagina’s vol met meubelen worden dan door uw postbode met een knal op de mat gedeponeerd.

Bijgesloten met de nieuwste editie van het vakblad is de Belgische Meubelbijbel dat is vervaardigd op onze redactie in nauwe samenwerking en afstemming met de mensen van Belgofurn/Fedustria.

 

Belgofurn Belgian Furniture & Design 2024 biedt een aantrekkelijk en praktisch overzicht

Vakmanschap en design gaan stijlvol samen

De Belgische meubelbijbel is een praktisch en aantrekkelijk vormgegeven overzicht van de Belgische meubel- en designfabrikanten die zijn aangesloten bij Belgofurn, dat deel uitmaakt van de Belgische federatie voor houtverwerking Fedustria.

Kevin Snyders

 

Belgofurn Directeur Kevin Snyders over de bedrijven in deze gids: “Wie kiest voor Belgische creaties, doet dat vanuit een voorliefde voor luxe, professioneel vakmanschap en creatief, elegant design.” De gids bevat een overzicht van meer dan 90 Belgische meubeltoppers. Snyders benadrukt in zijn voorwoord in deze editie de combinatie van traditioneel ambacht en vooruitstrevend ontwerp dat de Belgische meubelindustrie karakteriseert: “Sommige van onze creatiefste talenten laten zich inspireren door grootmeesters en ontwerpers uit het verleden en voegen daar hun eigen nieuwe ideeën aan toe. Zij omarmen de nieuwste ontwikkelingen in zowel materialen als productietechnologie. Onze meubel- en designindustrie is een toonbeeld van die waarden.” Dat de bedrijven die vermeld staan in deze gids ook kijken naar de uitdagingen van vandaag en morgen is ook iets dat hij naar voren laat komen: “Ze leggen de nadruk op duurzaamheid en trachten ze vooral te werken met hernieuwbare en recycleerbare materialen, zodat ze hun energieverbruik en hun CO2 – voetafdruk tot een minimum kunnen beperken.”

De bedrijven in de gids zijn overzichtelijk ingedeeld: “De gids omvat zes thematische hoofdstukken: Design, Popular, Health Care, Sleep, Office en Bath/Kitchen/Tailormade. We hopen zo uw gids te zijn in de zoektocht naar uw ideale meubilair of designobject dat aansluit bij uw wensen én naar de perfecte partnerbedrijven die het u kunnen leveren.”

 

In deze editie van Interior Business Magazine

In het vakblad publiceren we naast de gebruikelijke rubrieken een prachtig exclusief interview met de gepassioneerde Mark van Gils van Woonboulevard Oldenzaal: ‘Mijn werk is ook mijn hobby’. Ook brengen we een reportage over HADU Meubelafenturen dat o.a Koinor vertegenwoordigt. Met functionaliteit en comfort van de zitmeubelen maakt deze fabrikant het verschil.

En Pepp Interiors doet ons kennismaken met een nieuw banketprogramma, opgericht door Marco Cox: ‘Zien doet kopen’, aldus Lindy Lenting, verantwoordelijk voor de dealerwerving bij Pepp.

Veel beursreportages ook in deze editie. We blikken nog eenmaal terug op Nieuwegein, Culemborg, Beusichem, IMM en 30 jaar Maison et Objet.

Heeft u nog geen abonnement? Mail dan snel met linda@businesscontentmedia.nl voor de lente aanbieding!