Slapen is, naast gezond eten en voldoende lichaamsbeweging, de belangrijkste pijler voor een gezond leven. Een goede nachtrust zorgt voor maximaal herstel en draagt bij tot een gezond, fit en energiek leven. “Als je gezonder wilt leven loont het om te investeren in een goed bed. Een bed dat speciaal voor jouw lichaam op maat is gemaakt. En dat kan bij Ergosleep®. Alle boxsprings, lattenbodems, matrassen en kussen worden 100% individueel ingesteld. Zodat iedereen een uniek bed heeft”, aldus het bedrijf.

Een gezond leven willen we allemaal! Massaal gaan we wandelen en tellen we stappen en calorieën. We sluiten sportabonnementen af en kopen fietsen en sportschoenen op maat. Maar ’s nachts liggen veel mensen op een standaard bedbodem zonder gepersonaliseerd matras, terwijl ons lichaam pas optimaal tot rust kan komen als de wervelkolom een neutrale positie heeft en heupen en schouders genoeg ruimte hebben. Elk deel van het lichaam heeft de juiste ondersteuning nodig om volledig te kunnen ontspannen en maximaal te herstellen. Zo word je uitgerust en vol energie wakker.

“De experts van Ergosleep erkennen al jaren het belang van een bed wat individueel afgesteld kan worden. Aan de basis van de bedden van Ergosleep ligt namelijk jarenlang wetenschappelijk onderzoek en nauwe samenwerking met experts in ergonomie van verschillende Belgische universiteiten. Het resultaat is de unieke SLAAP-DNA meting die gedaan wordt door de slaapadviseurs in de winkels. Elk verkooppunt beschikt over de Ergosleep Cocoon waarin binnen 8 minuten het persoonlijke lichaamsprofiel wordt gemeten. Het gaat hier om een hoogtechnologische meettechniek, waardoor klanten ook direct het verschil ervaren in ergonomische ondersteuning in vergelijking met een gewone vlakke bedbodem.”

De persoonlijke meetresultaten worden toegepast op de instelbare bedbodem, boxspring of lattenbodem, matrassen met verschillende zonering en comfortniveaus én het aangepaste hoofdkussen. Dit alles zorgt voor de beste ergonomische slaaphouding en dus de beste slaap. Het samengestelde bed systeem blijft aanpasbaar, dus de slaapkwaliteit blijft goed, ook als je lichaamsprofiel verandert, bijvoorbeeld door een zwangerschap of een blessure. Ergosleep stelt ergonomie en de persoonlijke slaapervaring voorop, maar het oog wil ook wat. Dankzij de ruime keuze aan modellen, stoffen designs en accessoires zijn de gepersonaliseerde bedden altijd on-trend en passen ze in elke slaapkamerstijl van design tot klassiek.

“Ergosleep matrassen zijn zeer duurzame matrassen. Ze zijn voorzien van een innovatieve, 100% circulaire matrastijk. Daarnaast worden de matrassen gemaakt volgens de eco-design principes. Zo zijn alle matrassen omkeerbaar, wat de levensduur verlengt. En door de keuze van de juiste basismaterialen, zijn de matrassen ook 100% ontmantelbaar wat recycling van deze materialen mogelijk maakt.”

In april opent Ergosleep de deuren van haar eerste Concept Store, op het Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel, nabij Eindhoven. De nieuwe Concept Store is de eerste eigen winkel van Ergosleep in Nederland. De bedden van het merk zijn in Nederland reeds exclusief te koop bij de winkelketen Morgana en bij selectief gekozen zelfstandige slaapspeciaalzaken. In Vlaanderen wordt het merk exclusief verdeeld via Sleeplife.

Kijk voor meer informatie of het inplannen van een SLAAP-DNA meting op Ergosleep Eindhoven.