Toon De Somer kondigt met trots de opening aan van hun nieuwe showroom en magazijn op de Pierre van den Eedenstraat 21 te Hoboken. Voorheen bekend als “het gebouw over de autocontrole”, heeft deze locatie een metamorfose ondergaan om plaats te bieden aan een innovatieve en inspirerende ruimte voor design en functionaliteit.

De beslissing om te verhuizen naar deze locatie werd genomen in juni 2021 vanwege opkomende magazijnproblemen en de aanstaande werken aan de ring, die naar verwachting de komende jaren overlast zullen veroorzaken in de Bredastraat. Het nieuwe pand in Hoboken, voorheen verhuurd aan het maatwerkbedrijf Kunnig waarmee Toon De Somer een goede samenwerking heeft, biedt niet alleen ruimte voor een showroom van meer dan 1000 m², maar ook voor een magazijn van meer dan 1700 m² of meer dan 10.000 kubieke meter, met twee lospoorten, wat essentieel is om de komende jaren vlot stockproducten te kunnen leveren. Een mooie investering van om en bij de 2.500.000 euro, waar heel wat voor teruggekregen wordt. De showroom belooft een ware beleving te worden, met een focus die niet alleen op kantoormeubelen ligt, maar ook op diverse technieken zoals akoestiek, schrijnwerkerij, verlichting, cementering en meer.

Toon De Somer wil ook zijn eigen merk, TOOON. introduceren op de Belgische markt, met een ruimte om hun eigen gecreëerde meubels te presenteren aan distributeurs en klanten. Zo worden onder andere TST Tables in het eigen atelier met de hand gemaakt volgens een Zwitsers procédé. De klant heeft keuze uit meer dan 200 kleuren, gekoppeld aan ncs kleuren. TOOON. by Toon De Somer, het merk dat zich richt op het ontwikkelen van slimme en unieke producten, streeft ernaar om een verschil te maken, niet alleen in hun ontwerpen, maar ook in hun toewijding aan duurzaamheid. Zo komt de TST Edo Chair met een duurzaamheidsprogramma waarbij bij elke verkochte TST Edo Chair een boom wordt geplant. Zo heeft TOOON. by Toon De Somer reeds 234 bomen geplant.

De focus op duurzaamheid strekt zich ook uit tot het pand. Dit is voorzien van zonnepanelen en waterputten voor waterrecuperatie, terwijl de autovloot wordt vernieuwd naar elektrische voertuigen, met laadstations voor elektrische wagens. Naast de nadruk op design en duurzaamheid, heeft Toon De Somer ook aandacht besteed aan het creëren van een gastvrije omgeving. De showroom beschikt over een eigen bar/restaurant, waarbij zorgvuldig rekening is gehouden met aspecten zoals uitstraling, akoestiek en gezelligheid, om een plek te bieden aan 36 personen.