In de aanloop naar het winterseizoen opent ETC Design Center Europe haar deuren weer voor de consument. Op zondag 18 november vindt de zogeheten consumenteninspiratiedag plaats. Wat normaal het toneel is voor de interieurprofessional en de interieurarchitect, is op deze dag het domein van de consument. Naast het aanbod aan interieur- en exterieurmerken en -collecties, moet ook het programma  van lezingen, workshops en interieuradvies inspiratie voor het interieur thuis bieden. Half september was in het ETC de najaarsbeurs voor de vakhandel. Interior Business was daarbij. Bekijk hier de foto’s. 

Hoe vertel je jouw levensverhaal in je interieur? Patrick Kooiman van designblog Interiorator interviewde voor zijn  boek Volume stijlexperts voor de beste insidertips. Tijdens een lezing deelt Patrick deze informatie. Aan het begin van de middag geeft Patrick O’Donnell, International Colour Consultancy Manager bij Farrow & Ball, handige tips over hoe de negen nieuwe verfkleuren van het merk toe te passen zijn in het interieur. De dag wordt afgesloten met een workshop van meester bloembinder Paul Jongerius. Na een introductie gaat Paul samen met de aanwezigen aan de slag met het creëren van een winterse krans.

Toegang tot de ETC Consumenteninspiratiedag verkrijgen consumenten door het aanschaffen van een toegangskaart van 10 euro.