Een opgewekte stemming en grote interesse van buitenaf: exposanten van de komende interzum hebben nu al zin in de editie van 2021, van 4 tot en met 7 mei in Keulen. Elkaar persoonlijk op de beurs ontmoeten blijft toch het beste.

Met de aanmeldingen loopt het zeer goed volgens Koelnmesse:bedrijven die al eerder meededen, nieuwkomers en zelfs ook terugkeerders die een paar jaar verstek lieten gaan. De pandemie heeft er toe geleid dat mensen er op gebrand zijn om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Het op een plek daadwerkelijk zien van innovaties in plaats van op afstand bekijken via zielloze zoom sessies. Iedereen heeft blijkbar weer behoefte aan de traditionele beurservaring, zo stelt interzum directeur Maik Fischer. De Early Bird aanmeldtermijn is nu verlengd tot 15 juni.

Fischer: “Het verplicht thuisblijven en niet kunnen reizen heeft echt geleid tot nog meer enthousiasme en optimisme over de komende editie, ook al is deze pas over 11 maanden. Iedereen wil vernieuwend op de voorgrond treden en gaat zijn best doen om zo groots mogelijk zich te presenteren in Keulen. Wie heeft de post-corona trends in huis?”

Hij denkt dat de editie van 2021 moeiteloos zal aanhaken bij de laatste editie van 2019, die zeer succesvol was. Dat de grote toeleverancier in hout Finsa na een paar jaar weer terugkeert ziet hij als een bewijs van de waarde van de beurs. Met de nterzum award, trend fora en trend cases wil de organisatie laten zien dat ook de beurs zelf gebrand is op het tonen van vernieuwing in de markt van toeleveranciers voor de meubelindustrie. Wat de lockdown wel heeft geleerd is dat langs digitale weg informatie zoeken en vinden nog belangrijker is geworden en ook hierop zal de beurs volgend jaar inspelen. Het Nieuwe Normaal gaat die klok niet terugzetten.

Het doorgaan van interzum kan alleen wanneer exposanten en bezoekers zich aan de voorschriften houden met afstand nemen en dergelijke. Het beurscomplex van de Rijnmetropool is echter zo groot dat afstand houden geen probleem zal opleveren. Fischer geeft aan dat informatie via de digitale borden en een strenge routing hierbij ook van pas gaan komen, net als in januari bij de geplande imm cologne dat een goede testcase van een post-coronabeurs in Keulen zal zijn.

www.interzum.de