Deze maand heeft ILFARI een nieuwe collectie verlichtng gelanceerd met de naam Eye in the Sky. Deze armaturen zijn een combinatie van retro space-age design en hypermodern geanodiseerd aluminium.

Het bedrijf uit Beek en Donk heeft een reputatie opgebouwd met onconventionele modellen voor het hoge marktsegment en ook Eye in the Sky past in deze traditie. Conversation pieces, modellen waar over gesproken wordt, is hoe ILFARI het zelf omschrijft. De hanglampen vinden hun inspiratie in geometrische patronen, minimalisme, en een industrieel design. Kunstzinnig maar functioneel. Zachte vormen en scherpe randen. Mysterieurs, vrouwelijk en opwindend, aldus ILFARI: “Elegant design in een perfecte balans, voorbestemd om een klassieker te worden.”

Er is ook een klein zusje van het model (Eye in the Sky Mini) en er s eveneens een grote broer (Eye in the Sky Grand). De serie is afgewerkt in het zwrt en de schijven zijn matzilver of matgoud geanodiseerd aluminium, en voorzien van dimbare (conventionele of Dim-2-Warm) LED lichtbronnen. De modellen zijn los of als groep verkrijgbaar, maatwerk in de uitvoering is een troef van de fabrikant: kleuren, afmetingen, aantal in een groep. Ontwerpers en architecten kunnen zo altijd hun eigen twist geven.