De nieuwe Oblique Bench van ferm uit Kopenhagen is een mooie mix van strak Scandinavisch en minimalistisch Japans design. Beide ontwerpstijlen overlappen elkaar wel vaker in neutrale kleuren en het ontbreken van decoratieve franje en uit dit meubel blijkt dit eens te meer.

Laag wonen is het toverwoord. Lage tafels, dicht bij de vloer zitten, het zijn verschijnselen die we de afgelopen beurzen (toen er nog beurzen werden gehouden) hebben gezien. Zeer elegant en zeer onpraktisch voor iedereen langer dan 1.60 meter, maar mooi is het zeker. De Oblique Bench is uit massief einek, afgewerkt met een natuurlijke olie en leent zich voor het neerleggen van doorbladerboeken, het neerzetten van vazen en het er op zitten wanneer je de schoenen uitdoet in de gang. Dit laatstgenoemde zien we steeds vaker ook buiten Japan.

Het bankje is er in natuurlijk eiken en zwart geolied en meet 120 x 33 x 40 cm (breedte, hoogte en diepte). Op de foto ziet u het bankje in het midden staan. Het Deense merk verkoopt online via de eigen site www.fermliving.com