Op 5 mei zouden we 75 jaar bevrijding hebben gevierd, maar COVID-19 heeft ook hier roet in het eten gegooid. De vrijheid herdenken kan ook zonder feestelijke bijeenkomsten, dus brengt Royal Delft een speciaal bord uit.

Het nieuwe herinneringsbord 75 jaar vrijheid past in de jarenlange traditie van het bedrijf om bij gebeurtenissen van landsbelang een bord uit te brengen. De decoratie voor dit nieuwe bord refereert aan het exempaar dat voor de eerste Bevrijdingsdag werd gemaakt met de vredesduif als verbindend element. De diameter van dit nieuwe bord is 23,5 centimeter en heeft een vaandel in onze driekleur dat door de duif in de snavel wordt gedragen.

Naast deze handgeschilderde versie is er ook een kleinere uitvoering met een getransfereerde decoratie. Het is zeldzaam dat een herinneringsbord ook iets dergelijks er bij krijgt. Beide borden zijn te bestellen in de webshop van Royal Delft en zullen tot 5 mei 2021 in gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn, ook in de winkel van de fabrikant.