“Net als Lensvelt houd ik van expressiviteit. Meubelen horen voor zichzelf te spreken”aldus ontwerper Stefan Scholten. Hij werd benaderd door Hans Lensvelt om een sofa te ontwerpen waarbij het ontwerp aan een aantal voorwaarden moest voldoen. Toepasbaar, functioneel, duurzaam en expressief en het moest binnen het programma van Lensvelt passen waar een vette knipoog nooit ver weg is.

Hans Lensvelt (CEO en eigenaar van Lensvelt) en designer Stefan Scholten kwamen elkaar voor het eerst meer dan twintig jaar geleden tegen tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Stefan zei het tijdens de lancering van  dit nieuwe model Bold nog eens tegen Hans: “Je zei destijds: we moeten iets samen gaan doen.” Na een vruchtbare loopbaan van twintig jaar daarna is het er alsnog van gekomen. Net voor de eerste uitbraak van corona begon hun samenwerking aan het nieuwe programma Bold. Stefan: “Ik vond dat de Lensvelt collectie wel toe was aan iets meer ronde, organische vormen. Dus is Bold zacht, vriendelijk gevormd met een optimaal zitcomfort.”

De Bold serie is een compacte reeks met een twee- en een driezits sofa met armleuningen, een bank met de armleuning links of rechts en een fauteuil met bijpassende poef. Visueel sluiten de modellen op elkaar aan, het is duidelijk een familie. Op het eerste gezicht lijken de zitmeubelen symmetrisch te zijn maar dit is niet zo. Hierdoor maken ze een duidelijk statement in een ruimte zonder in te boeten aan comfort. Zo is de zitting van de tweezitter opvallend gevormd als een amandel en geeft de rugleuning en armsteun van de bank de indruk dat je zacht en veilig wordt omarmd. Dat Bold ook prima zit voor lange Hollanders bewijzen Marcel Wanders (hieronder links) en Stefan Scholten tijdens het recente feestje bij Lensvelt in Amsterdam ter gelegenheid van de lancering.