Het Deense designbedrijf ferm LIVING kondigt een partnerschap aan met Maj Invest Equity. Maj Invest Equity wordt hiermee de nieuwe grootaandeelhouder van ferm LIVING, het bedrijf dat Trine Andersen in 2006 heeft opgericht. Ze zal als Creative Director en partner aan het bedrijf verbonden blijven.

“We ervaren wereldwijde belangstelling voor onze ontwerpen en het is onze ambitie om deze groei internationaal voort te zetten. Met de ervaring en competenties van Maj Invest Equity hebben we nu de juiste partner gevonden. Het bedrijf kan ons helpen bij de verdere ontwikkeling van ferm LIVING. We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking, met een goede afstemming van de bedrijfswaarden”, zegt Peter N. Vedel, CEO van het bedrijf.

ferm LIVING heeft een sterk internationaal retaildistributienetwerk opgebouwd in meer dan 60 landen en het bedrijf heeft zijn organisatie en leveranciersbasis versterkt sinds Vendis Capital in 2016 is toegetreden als investeerder. ”Als ontwerpmerk is ferm LIVING nu sterker dan ooit en het bedrijf heeft het de afgelopen jaren een aanzienlijke groei van de verkoopkanalen in verschillende regio’s en productcategorieën gekend, wat ook blijkt uit de financiële resultaten van het bedrijf.

“ferm LIVING heeft, onder leiding van Trine en Peter (foto), een op groei gericht en schaalbaar designbedrijf met een sterke merkpositie opgebouwd. We volgen ferm LIVING al vele jaren en zijn onder de indruk van de zeer positieve ontwikkeling die ze hebben gerealiseerd. Dit is een industrie die we zeer goed kennen en we zien een nog groter potentieel voor ferm LIVING, waar we in nauwe samenwerking met Trine, Peter en de rest van het team naar uitkijken”, zegt Thomas Riies, directeur van Maj Invest.