Het eerste weekend van juni staat Den Haag alweer voor de vijfde keer in het teken van actueel Nederlands design. In het  Zeeheldenkwartier, het hart van Festival Designkwartier, laten ruim 100 ontwerpers nieuw werk zien en vertellen hun verhaal. Dat alles volgens de formule van Milaan: de designers zijn verspreid over 50 tijdelijke locaties; leegstaande panden, winkels, musea en zelfs bij mensen thuis.

Deze vijfde editie wordt grootser dan voorgaande edities. Niet alleen gaat het festival uitbreiden naar de Elektriciteitsfabriek waar Jelle Mastenbroek een geluidsinstallatie maakt, maar ook zullen hoogtepunten uit Milaan hun Nederlandse primeur beleven onder de titel Heet uit Milaan; zoals afstudeerders van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) en Nienke Helder. De pop-up stores worden onder andere ingericht door Floris Hovers, Social Label en Spruitje.

Nieuwe hotspot voor het Designkwartier is de  Elektriciteitsfabriek uit 1906. In de voormalige turbinehal gaat ontwerper Jelle Mastenbroek de stilte doorbreken met twee multidisciplinaire installaties; beneden in de hal danst een ballerina ‘My First Music Box’ en op de 1e etage wordt een geluidsinstallatie voor Festival Designkwartier gerealiseerd (zie foto).