Flinders en NINE UNITED maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van de woonwinkel door Nine United Ecommerce. Flinders is de grootste online woonwinkel in het luxe segment in Nederland en België.

Management en externe aandeelhouders RTL en Peak Capital verkopen 100% van de aandelen. Door deze transactie wordt Flinders onderdeel van Nine United Ecommerce, een onderneming van Nine United A/S uit Denemarken. De overname is gedaan onder positief advies van de Ondernemingsraad.

Geert-Jan Smits, de oprichter van Flinders, verlaat het bedrijf om een innovatief en duurzaam initiatief binnen de meubelindustrie te starten. COO Oscar Diele volgt Geert-Jan Smits op als CEO van Flinders. Flinders blijft opereren als een lokaal bedrijf en lokaal merk binnen de NINE UNITED familie.

“We geloven dat Flinders uitstekend past binnen de NINE UNITED groep,” zegt Oscar Diele. “We delen dezelfde waarden en geloven dat je mooie resulaten alleen kan behalen met mensen die gepassioneerd zijn. Nu we onderdeel zijn van NINE UNITED kunnen we ons succes in de BENELUX markt verder voortzetten”.

Reactie Geert-Jan Smits

Geert-Jan Smits: ”Dit was het dan. Hier eindigt mijn avontuur bij Flinders. De aandelen zijn verkocht. De woonwinkel komt in goede handen en zal verder groeien onder de hoede van een sterke Deense partij.” Geert-Jan Smits gaat zelf niet mee en verlaat Flinders. ”Ik kies er voor opnieuw te beginnen, op naar een volgend avontuur. Ik ga m’n collega’s bij Flinders zeer zeker missen. Wat een topgasten zijn dat toch en wat een mooi bedrijf is Flinders geworden.” Geert-Jan kijkt er met zo veel trots op terug. ”Met een enthousiaste groep mensen hebben we echt iets bijzonders neergezet. Ik heb er intens van genoten.”

Sabbatical

”Zelf ga ik met sabbatical, want dat doe je geloof ik als je je bedrijf verkoopt. Voor mij is de ultieme sabbatical het starten van een nieuwe onderneming. Die start is in mijn ervaring de mooiste periode. Met veel onzekerheid, maar ook met mooie triomfen. Die weer gevierd kunnen worden. En als dat zover is, zal ik het zeker niet nalaten.”

Geert-Jan Smits laat Flinders achter zich en vertrekt via de voordeur.

Over Flinders
Woonwinkel Flinders is marktleider in het premium Home & Living segment in Nederland en België. Het bedrijf uit Zaandam heeft 36.000 meubels, designlampen en woonaccessoires in het assortiment. Het is de missie van Flinders om woondromen waar te maken. Het bedrijf heeft 120 medewerkers in dienst.
www.flinders.nl

Over NINE UNITED A/S
Nine United is een privaat geleide groep van bedrijven. De Nine United familie omvat een reeks van verschillende gebieden: design, architectuur, interieurmerken, kledingaccessoires, raamdecoratie en duurzame ontwikkelprojecten. Op dit moment zijn er ruim 800 mensen werkzaam binnen Nine United.
www.nineunited.com

Over NINE UNITED Ecommerce
Nine United Ecommerce is de ecommerce tak van Nine United A/S. Op dit moment omvat het drie leidende online woonwinkels binnen het home & living segment: AmbienteDirect, Connox (beide gevestigd in Duitsland) en Flinders. De missie van Nine United Ecommerce is om samen de best mogelijke klantervaring te waarborgen.
www.nineunited-ecommerce.com

Klik hier voor eerdere Flinders gerelateerde artikelen op deze website