Flinders introduceert een nieuwe categorie, duurzaam design, en wil zo voldoen aan de toenemende vraag naar producten die de wereld beter maken. Sinds deze week verkoopt Flinders refurbished design. Dit zijn producten die zijn opgeknapt met originele onderdelen en met korting worden aangeboden. Daarnaast lanceert de woonwinkel nieuwe duurzame producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Het doel is dat deze categorie op termijn 15% van de omzet gaat vertegenwoordigen.

Flinders biedt sinds deze maand een aantal refurbished producten aan van toonaangevende merken als Vitra, Herman Miller en Gispen voor de werkomgeving. De bureaustoelen en tafels zijn opgeknapt. Versleten onderdelen zoals armleggers en wielen zijn vervangen door nieuwe en de klant krijgt 4 jaar garantie. Zo krijgt verouderd design een tweede kans. Tegelijkertijd worden kortingen van 50% tot 80% geboden op de nieuwprijs. Voor deze categorie is Flinders een samenwerking aangegaan met Workbrands, een partij uit Eindhoven, gespecialiseerd in refurbished design.

Sinds deze maand heeft Flinders tevens een duurzaam design sectie live gezet. Hier vindt de consument alle producten met een duurzaam tintje. Flinders verkoopt hier onder andere stoelen van oceaan plastic (Wehlers), lampen van gerecycled karton (Graypants) en opbergmanden van gerecyclede PET flessen (Muuto). Flinders denkt zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame woonproducten. “Op zich zijn al onze producten duurzaam te noemen aangezien de levensduur ervan hoog is, maar sommige merken gaan nog een stapje verder en deze zetten we graag in de schijnwerpers”, aldus Geert-Jan Smits, CEO van Flinders.

Flinders heeft de ambitie om in 2020 de duurzame categorie 15% van de omzet te laten vertegenwoordigen.