Drie bedrijven uit Deventer: Forest Group, Unifloor en SunFolie-Techniek tekenden recentelijk een sponsorcontract met een dames roeiteam uit de regio Deventer. Het team Dutchess of the Sea gaat vanaf 12 december in hun roze roeiboot de oceaan over om geld op te halen voor ALS en Plastic Soup Foundation.

The Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeirace ter wereld, gaat van La Gomera (Canarische Eilanden) naar Antigua in de Caraïbische Zee. De roeisters leggen bijna 5000 km af over de open oceaan. De meest extreme weerscondities trotserend, slag voor slag, twee uur op en twee uur af.

Van links naar rechts: Jan Wiessenberg (directeur van Forest Group), Remke (team DotS), Bela (team DotS), Astrid (team DotS), Désiréé (team DotS), Willem-Jan Candel (directeur van Unifloor), Dion Bosch (directeur van SunFolie-Techniek).

Support your locals
Naast een intensieve voorbereiding bleek het vinden van sponsors ook geen sinecure. Door COVID-19 was het bedrijfsleven terughoudend. De drie sponsorbedrijven zijn onderdeel van het familiebedrijf Bosgoed Holding dat opgericht is door Henk Bosgoed uit Schalkhaar. Dion Bosch, directeur van SunFolie-Techniek namens de drie organisaties: “Toen het roeiteam bij ons aanklopte hebben we de koppen meteen bij elkaar gestoken en snel geschakeld. Juist in deze roerige tijd verdient een prachtige uitdaging als deze een steuntje in de rug.” Astrid Janse van Dutchess of the Sea”: “We zijn enorm blij met deze belangrijke sponsors. Hoe mooi is het dat juist nu lokale bedrijven hun nek willen uitsteken.”

Duurzaam ondernemen
De wijze waarop de dames de oceaan oversteken is niet alleen de sportiefste, maar ook de groenste manier. Dion Bosch: “Het damesteam legt met hun duurzame prestatie en de ondersteuning van de Plastic Soup Foundation een mooie link naar duurzaam ondernemen. Iets waar wij als familiebedrijf ook druk mee bezig zijn. Zo biedt SunFolie-Techniek binnenzonwering met een hoge isolatiewaarde. Unifloor produceert op haar beurt steeds meer ondervloeren die recyclebaar zijn en dragen de producten een FSC-label dat instaat voor het feit dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Forest Group, leverancier van gordijnrailsystemen, is op dit moment bezig om het verpakkingsmateriaal te verduurzamen.”

De Dutchess verwachten in de week van 19 januari over de finishstreep te komen in de Caraïbische Zee.

Over de bedrijven
Onder Bosgoed Holding B.V. vallen de bedrijven Unifloor B.V., Forest Group Nederland B.V. en SunFolie-Techniek B.V.
Unifloor B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt ondervloeroplossingen die zeer snel en eenvoudig te installeren zijn. Unifloor is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van contact- en loopgeluid reducerende ondervloeren. Unifloor biedt vrijwel voor alle vloerbedekkingen en vloerconstructies de juiste ondervloeroplossing.

Forest Group (Nederland) B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt een brede range aan (gemotoriseerde) gordijnrailsystemen en decoratieve roedesystemen. De onderneming mag zich wereldwijd gezien tot een van de grootste producenten en marktleiders in haar branche rekenen.

SunFolie-Techniek B.V. biedt een ruim assortiment geavanceerde daglicht-filtersystemen aan onder de naam Climat Screen. De producten van SunFolie-Techniek hebben unieke isolerende eigenschappen en hebben een tweezijdige werking als het gaat om klimaatbeheersing van werk- en woonruimten.