Caboche, in 2005 ontworpen door Patricia Urquiola en Eliana Gerotti voor Foscarini, destijds geïnspireerd op een kralenarmband, is nog altijd een van de bestsellers van Foscarini. Interior Business Magazine is fan!

Caboche is nu volledig opnieuw ontworpen, ontwikkelt tot Caboche Plus. Caboche Plus is uitgerust met de nieuwste technologie, een nieuw verlichtingscomponent en een eenvoudig te gebruiken twist-lock-systeem voor het bevestigen van de kenmerkende transparante bollen. ”Caboche Plus is zeer energiezuinig. Naast de traditionele transparante versie, is Caboche Plus nu ook leverbaar in een verfijnde grijstint, die de verschillende modellen een bijzondere en eigentijdse uitstraling geeft.”

De transparante bollen, opnieuw vormgegeven met een breder gedeelte aan de basis, vergroten de helderheid en transparantie. De bollen worden met het nieuwe twist-lock-systeem eenvoudig bevestigd aan zigzagbeugels, zo vormgegeven dat ze het licht niet blokkeren. De beugels zijn na het bevestigen van de bollen onzichtbaar. Eenmaal bevestigd, lijken de bollen te zweven in de ruimte, en wordt een effect gecreëerd van totale transparantie.

”Caboche Plus is een juweel op het gebied van creativiteit en technische innovatie. De Caboche Plus familie bestaat uit een hanglamp en een tafel-, wand- en plafondmodel. Naast de traditionele transparante versie, is Caboche Plus nu ook leverbaar in een verfijnde grijstint, die de verschillende modellen een bijzondere en eigentijdse uitstraling geeft. Ook als hij niet wordt gebruikt, is de lamp een prachtige eyecatcher in elke ruimte. Met het licht aan geeft Caboche Plus een magische, betoverende sfeer. Het licht schijnt van binnenuit op de transparante bollen, waarna het licht wordt gebroken en wordt vermenigvuldigd als in een kristal. Dit lichteffect geeft elke ruimte een unieke en luxe uitstraling. Caboche geeft sfeer aan ieder huis, maar is ook zeer geschikt voor kantoren, bars, restaurants en hotels. Met een sterke persoonlijkheid en visuele impact, is het een blikvanger die als geen ander transparantie, allure, uitstraling en functionaliteit combineert.”