“Het is geen bijzonderheid meer dat we zitmeubelen maken waarbij allerlei mogelijkheden en maatwerk horen, er wordt niet minder dan dat van ons verwacht,” zegt Alexander Vanraes van Varam tegenover Interior Business. De fabrikant staat op de Meubelbeurs Brussel met nieuwe mogelijkheden voor het maatwerk in zitmeubelen wat ze al bieden.

Het bieden van mogelijkheden in materiaal, kleur, uitvoering en functies is een sterk verkoopargument, vindt Vanraes, ook al zijn er  concurrerende bedrijven die soortgelijke argumenten aandragen in hun verkoop. “Maatwerk is belangrijk voor Varam, met name omdat wij er heel ver in gaan. De modellen zijn werkelijk eindeloos uit te bouwen, al wil je een bankstel van Brussel tot aan Utrecht – het kan.”

De fabrikant maakt al zestig jaar opvallende modellen in relaxfauteuils en bankstellen. Enkele kernwoorden: comfort, functies, modern, relaxen, kwaliteit, goede prijs. Varam profileert zich in de commerciële sector van de markt. De ontwikkeling gebeurt in België, de productie elders. Varam is steeds bezig met verfijnen en ontwikkelen van meubelen. Dit jaar is de voetsteun bijvoorbeeld aangepast, zodat de voetjes in de relaxstand hoger uitkomen dan het lichaam. “Ook gaan we beginnen met velours, modernere modellen en we komen in Brussel met iets in de lifestyle hoek.” Naast het bieden van maatwerk is presentatie belangrijk, maar wat altijd voorop blijft staan is persoonlijk contact. “Tweederde van de nabestellingen gebeurt in de stof die in de toonzaal van onze klanten staat.”

Varam is op de Meubelbeurs Brussel te vinden op stand 5-107.