De branche is aan het vergroenen, zo ook bij Frans Bijnen Meubelen. Het bedrijf kan zelfs claimen dat het energie-neutraal produceert.

Op dit moment worden er bij Meubelindustrie Van de Voorde / BIJNEN Meubelgroep in Hulst volop zonnepanelen geplaatst op het dak. Ceo Jilt Prins: ”3.000 panelen op een dak-oppervlakte van 15.000m2 zullen straks zorgen voor een opbrengst van dik 1,2 Megawatt aan electriciteit. Dit is gelijk aan de jaarbehoefte van beide bedrijven. De investering – die volledig in eigen beheer wordt gedaan – past in de trend van vandaag om steeds minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.”

Gelijk met de investering in zonnepanelen is ook de klimaatinstallatie in de kantoren aangepast door de plaatsing van moderne airco-systemen.” Reeds eerder hebben we geïnvesteerd in een High-Capacity verwarmingsinstallatie, waarin al het houtafval wordt omgezet in warmte voor het hele complex. In tijden waarin verwarming niet noodzakelijk is, worden de houtsnippers geperst in blokken voor later gebruik. Al met al kunnen we thans zeggen dat we energie-neutraal produceren!”

Meubelindustrie Van de Voorde en de BIJNEN Meubelgroep zijn bedrijven die volop actief zijn in de interieurbranche en daarin een breed scala aan markten in binnen- en buitenland bedienen.

Op de foto: vooraan zijn de panelen reeds geplaatst op de achtergrond de frames welke nog op de panelen wachten..