In de vorig week omgedoopte COREtec Dome in Oostende is op 21 maart de nieuwe XL-END kwaliteit van COREtec voorgesteld aan Belgische en Nederlandse verdelers. De reacties waren positief. Dat meldt Vloeren Business Magazine.

COREtec® sponsort vanaf dit seizoen de basketploeg van BC Oostende en de arena waarin gespeeld wordt, is de COREtec® Dôme genoemd.

COREtec® Floors gaat in zee met het nr1 basketbal team van Belgie: Filou Oostende. Een club met een indrukwekkend palmares van 22 landstitels,  20 bekers en 11 supercups. Hiernaast kan Oostende ook een mooi Europees rapport voorleggen. Filou Oostende speelt in de BNXT league, de hoogste basketbal competitie in België en Nederland. “Voor ons is het heel interessant dat de basketbal competitie dit jaar werd aangepast naar een BENE competitie, met 10 ploegen uit België en 11 ploegen uit Nederland. In beide landen werd door ons de afgelopen jaren een fantastisch dealer netwerk uitgezet. Ook de waarden van het basketbal sluiten nauw aan bij COREtec®. Teamwork, geduld, hard werken en vooral aandacht voor detail”, aldus Stijn Windels, Marketing director bij COREtec®.

De reacties van de genodigden op de nieuwe extra grote vloerdelen:

Marc Dubbeldam –  Dersimo: “De COREtec® XL END display ziet er prima uit.ik vind het heel mooi.  Felicitaties aan Jan Dossche en zijn team”

Hans Declercq – YEPP:

“USFloors heeft met de nieuwe xl end reeks een nieuw parade paardje binnen. Waarbij de COREtec®  Stone/ Ceratouch een waardig alternatief was  voor keramische tegels , kunnen we de xl end reeks beschouwen als mogelijk substituut voor de meerlaagse parketvloeren. Een mooie realistische look , xl afmetingen en een slijtvastheid van 0.8 mm maken van deze vloer , een product voor het hogere segment . Met de huidige  toeleveringsproblemen van hout en meerlaagse vloeren had men geen  beter moment van introductie kunnen kiezen…. “

Marc Dubbeldam, opnieuw:

“XL-end, de nieuwste innovatie van COREtec®. Een vloer welke naar een nog hoger niveau wordt getild; 2.10 meter lange plank, 15 mm dik met een slijtlaag van 0.8 mm is dit echt een geweldige aanwinst voor de markt. Dankzij de embossing is deze luxueuze vloer bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Wij zijn dan ook zeer verrast door deze collectie!”

Erwin van Beek General Manager Headlam:

“Flooring next level, de nieuwe XL-END collectie van US Floors COREtec®, een absolute must voor consumenten die de allerhoogste eisen stellen aan een vloer! Extra lange planken, 15 mm dikke uitvoering in 7 waanzinnig mooie kleuren!”

Harry Elshof en Jacob Mink INTR:

“COREtec  XL-end : Een trendy koploper in de COREtec range. Vloeren met een natuurlijke houtstructuur, die door het samenspel zowel in  tint als in kleur de ruimte een aangename uitstraling geven. De vloeren zijn ontworpen met oog voor detail en geven een warme beleving. XL-end is karaktervol, ruimtelijk, royaal en stoer.”

Jan Dossche President USFloors International:

“Door gebruik te maken van hoogwaardige producten, verenigt COREtec® innovatie met schoonheid van authentieke designs. Vloeren worden zo naar een hoger niveau getild. Met oog voor detail creëren we de meest aantrekkelijke designs & texturen. Met de extra lange planken van onze XL-END-collectie, creëer je een ultiem en exclusief ruimtegevoel in je woning. Ideaal als je op zoek bent naar een vloer die tot zijn recht komt in een grote ruimte of als je een kleinere ruimte optisch groter wil laten lijken. De realistische uitstraling van de planken tilt de look & feel van je vloer naar een hoger niveau. Dankzij de embossing is deze elegante en luxueuze vloer namelijk bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. De natuurgetrouwe kleurtonen en texturen versterken dit effect. Daarnaast zijn de planken in deze collectie 100% watervast, waardoor ze ideaal zijn voor natte ruimtes zoals de badkamer of keuken.”

Nicolas Cnudde – Sales Benelux COREtec®

“Met een vloer uit deze collectie kies je voor een warme sfeer met veel karakter. Deze planken zijn maar liefst 2,10 meter lang en 15 mm dik. De sterke en natuurlijk ogende planken zijn opgebouwd uit onze Soundcore-technologie, wat de vloer daarbovenop nog eens akoestisch dempend maakt. Met de extra dikke slijtlaag van 0,8 mm scoren de klassevolle vloeren in deze collectie uitmuntend op vlak van slijtvastheid en impactbestendigheid.”