Op 15 november zou in Rheda-Wiedenbrück het Partnerforum van Garant plaatsvinden. Dit is afgelast en in plaats daarvan vinden er digitale en regionale presentaties plaats van de nieuwste collecties van de meubelgroep.

Ieder jaar op 15 november vindt normaal gesproken de grote centrale presentatie plaats in het A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück die wat betreft schaalgrootte en uitstraling meer op een kleine vakbeurs lijkt dan een huisshow. Dit gebeurt al tientallen jaren en in Duitsland hecht men zeer aan deze traditie, waarop mensen elkaar weer zien en informatie uitwisselen. De hele Garant familie komt bij elkaar, zo ziet men deze bijeenkomst. De persoonlijke banden tussen leverancier en detaillisten (partners, vandaar Partnerforum) wordt altijd afgesloten met een groot feest waar door sommigen ook het hele jaar lang naar wordt uitgekeken.

Garant bestuursvoorzitter Jens Hölper: “We moeten helaas accepteren dat onder de huidige omstandigheden  uit het oogpunt van de kans op besmetting een evenement als het Partnerforum niet verantwoord is om door te laten gaan. Een Partnerforum met anderhalve meter afstand, mondkapjes en een maximun aantal aanwezigen is ondenkbaar. Dus met pijn in het hart hebben we de fysieke ontmoeting met onze klanten voor dit jaar afgezegd. Het is veiliger en beter zo voor iedereen.”

Vorig jaar introduceerde Garant tijdens het Partnerforum twee nieuwe merken: Aamu en Notturno. Garant directeur Torsten Goldbecker: “We gaan de bestaande merken en de nieuwe collecties en de marketing daarvan onverminderd energiek doorontwikkelen. Alles wordt nu op afstand, digitaal, gepresenteerd. Op regionaal niveau gaan we het in kleine kring verder toelichten. We gaan er van uit dat er in 2021 weer een Garant Partnerforum gaat plaatsvinden.”