High-end designstudio Wolterinck presenteerde afgelopen week met trots het nieuwe koffietafelboek: ‘Eden – Garden Designs’. Dit prachtige boek bevat 21 unieke tuinontwerpen, van zowel binnen- als buitenlandse projecten. Van Laren tot Kreta en van Brussel tot Tel Aviv: Wolterinck toont de bijzondere relatie tussen binnen en buiten.

Marcel Wolterinck, één van Nederlands toonaangevende designers, staat bekend om zijn totaalconcepten waarin hij al zijn disciplines samenbrengt en veel aandacht heeft voor de relatie tussen binnen en buiten. De ontwerpen in ‘Eden – Garden Designs’ kenmerken zich door rust, eenvoud en zichtlijnen voor een ruimtelijk gevoel. Wolterinck creëert tuinkamers voor intimiteit en zoekt in de buurt van woningen de relatie met de architectuur van het huis. “Natuur en architectuur omarmen elkaar”, aldus Wolterinck. Dieper in de tuin laat hij de natuurlijke omgeving leidend zijn. In het boek vertelt Marcel Wolterinck het verhaal achter de ontwerpen en licht hij zijn keuzes voor planten en materialen toe.

Het boek bevat prachtige foto’s die de ontwerpen tot leven brengen en nemen de lezer mee op een inspirerende reis door de paradijselijke tuinen van Wolterinck. Elk ontwerp wordt begeleid door een persoonlijk verhaal van de ontwerper zelf, waarin hij zijn keuzes voor planten en materialen toelicht. Het boek is dan ook niet alleen een inspiratiebron voor tuinliefhebbers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, interieur, styling, kunst en productontwerp.

‘Eden – Garden Designs’ is een perfecte toevoeging aan elke koffietafel en een waardevolle aanvulling voor elke designbibliotheek. Bestellen kan online via de Wolterinck webshop, de Wolterinck Store in Laren of via één van de geselecteerde boekhandels in Nederland en België.

Met de lancering van ‘Eden – Garden Designs’ onthult Wolterinck ook de nieuwe Bassano-loungecollectie, die de ontwerper voor het internationale designmerk Borek heeft ontworpen. Borek staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van hun outdoor meubels. De Bassano-collectie is daar geen uitzondering op en is ideaal voor wie op zoek is naar een stijlvolle loungeset voor buiten. Borek staat voor haute couture op het terras, ambachtelijk en comfortabel, maar altijd duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Less is more is het credo van Borek. Een van de kenmerken van de Bassano-collectie is de consequente ronde belijning. Deze vorm komt bijvoorbeeld terug in het voeteneinde van de chaise longue uit de collectie, de zijkant van de loveseat, het teak en de kussens. Zelfs de salontafels en de rugkussens sluiten aan bij deze ronde belijning. De warme terra kleur van de kussens, de ’terra lunaro’, nodigt uit om plaats te nemen en de rest van het terras en de tuin met evenveel allure aan te kleden. De Bassano-collectie biedt de perfecte combinatie van comfort en elegantie.

De Borek Bassano-collectie is verkrijgbaar bij de Wolterinck Store en online via de Borek website.