De editie van 2023 van interzum guangzhou, de grootste Aziatische vakbeurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie, zit er op na vier succesvolle beursdagen (28 tot en met 31 maart). Met 1,226 exposanten op 160.000 vierkante meter en bijna 150.00 bezoekers in totaal was er weer sprake van een succesvolle beurs in Guangzhou.

Naast de vele internationale topmerken werd de beurs ook als platform gebruikt door bijna 200 internationale bedrijven die hun contacten in China hoopten uit te breiden. Denk hierbij aan namen als Henkel, LINAK, REHAU, Schattdecor, Interprint en Sugatsune. Zij toonden nieuwe producten en productieprocessen en gaven zo een blik op de meubeltrends van de toekomst. Ook bedrijven als FGV (Italiaanse toeleverancier), Leitz en Kronospan deden mee, met goede verkoopresultaten naar eigen zeggen.

Daarnaast was er de uitreiking van de interzum guangzhou award als lokale variant op de Duitse interzum award. Deze werd uitgereikt door niemand minder dan Dick Spierenburg, samen met Professor Doctor Sacha Peters en had als focus nieuwe materialen, nieuwe technologie en de nieuwe uitdagingen van de globale meubelindustrie. Duurzaam ontwikkelen van deze drie onderwerpen werd in beeld gebracht via een speciale tentoonstelling en deze award. Wie deze heeft gewonnen vermeldt de organisatie helaas niet. Ook was er Boundless Design waarbij de trends in gestoffeerd meubilair werden belicht. WAKEFULNESS was een scherp genaamde presentatie over het belang van goed slapen door de Nederlandse designstudio Enrichers.

De olifant in de kamer in Guangzhou is de hardnekkige vraag naar gepersonaliseerd meubilair waar de Chinezen redelijk veel moeite mee hebben na jarenlang produceren in grote volumes. Toch werd het thema benoemd tijdens deze beurs: Simon Jenkinson, President van Linak (China) en Vice Chairman van de China Furniture Association, wees erop dat de ontwikkeling van digitale en virtuele technologie en de uitvinding van metaverse mogelijkheden bieden voor de Chinese meubelindustrie om aan individuele wensen te kunnen voldoen. Wanneer een fabriek geen echt origineel, afwijkend meubel kan produceren dan kan het in ieder geval in virtuele vorm voor het parallele leven in de metaverse.

De volgende editie van interzum guangzhou is van 28 tot en met 31 maart 2024 in de Canton Fair Complex.
www.interzum-guangzhou.com.