Gaverzicht is een van de grootste meubelwinkels van België. De thuisbasis is in Deerlijk, vlakbij Kortrijk, in Moeskroen is een tweede vestiging. Het familiebedrijf viert dit jaar het 70-jarige jubileum. Eigenaar Jos Bekaert is een gekend persoon in de Belgische meubelhandel. Bekaert schreef eind vorige week een open brief aan het Belgische vakblad Meubihome waarin hij uitlegt geeft over zijn gezondheid en geruchten over overname de kop indrukt. Bekaert kondigt in de brief aan dat hij aan de beterende hand is en dat geruchten rond overname of verkoop uit de lucht zijn gegrepen. De jonge generatie wordt as we speak klaargestoomd om in de voetsporen van Jos te treden.

Onderstaand de brief.

 

Beste collega’s meubelhandel, beste meubelproducent, vertegenwoordiger,

Om alle geruchten en speculaties in te dijken wens ik volgende mededeling te doen: eind maart stelden de artsen vast dat ik getroffen was door het syndroom van Guillain Barré. Een syndroom waar ik voorheen nog nooit van gehoord had, maar dat uw volledig spierstelsel lam legt. Het was voor mijn familie, voor mijzelf en voor de groep Gaverzicht een shock dit te moeten vernemen en te aanvaarden. Het goede nieuws is dat 85% van de getroffen personen op een volledige recovery kunnen rekenen. Dit geldt gelukkig ook voor mijn eigen situatie. Ik hoef jullie natuurlijk niet uit te leggen dat, indien men van een dynamische levenshouding plots terugvalt op een volledig geparalyseerd lichaam, dit zeer beangstigend is.

Beetje bij beetje en letterlijk stap voor stap diende ik terug te leren gaan. De volledige motoriek terug van nul af aan opbouwen is geen sinecure en een verhaal van lange duur. Een marathon zal ik niet lopen maar de vooruitgang die er de laatste tijd geboekt werd is wel heel groot. Zonder verder afhankelijk te zijn van iets of iemand kan ik terug wandelen, auto rijden en zoveel meer.

Gelukkig met de huidige telecommunicatie en allerlei mogelijkheden die er bestaan bleef ik steeds verbonden met het reilen en zeilen binnen de firma. Bij deze kan ik dan ook melden dat wij sowieso verder blijven investeren in de groep Gaverzicht en dat alle geruchten rond overname of verkoop compleet uit de lucht gegrepen zijn en niet waar zijn. 

Meer zelfs, de volgende generatie is klaar, mijn kinderen Rebecca en Alexander Bekaert werken al geruime tijd mee en kennen de groep door en door. Begin 2019 zal ook Matthias Derycke het management komen versterken. Ook andere jongeren van hun generatie, die momenteel zeer nuttige ervaring opdoen in diverse bedrijfstakken buiten het bedrijf, zullen binnen afzienbare tijd de groep Gaverzicht vervoegen. Dit maar om te zeggen dat wij intensief verder investeren in de toekomst zowel op interieur als op horeca niveau. Dit alles bovenop de recente investering in Moeskroen waar de meesten van jullie reeds vanop de hoogte zijn.

 

Aan jullie allen, wens ik een goede gezondheid toe,

Jos Bekaert