Haarhuis & Jansen Luxury Bedding uit Almelo en Mattsons Beds uit Zweden zijn trots te kunnen vermelden dat beide bedrijven gaan samenwerken. Haarhuis & Jansen zal als exclusief agent de belangen gaan behartigen van Mattsons Beds en een belangrijke rol gaan spelen in de groei van Mattsons Beds aanwezigheid en merkimago in de Benelux.

Jeroen Haarhuis van Haarhuis & Jansen vertelt: “Tijdens de eerste gesprekken met de Mattsons familie werd ons al vrij snel duidelijk dat deze oudste beddenmaker uit Zweden ambitie heeft. Sinds 1851 (!) worden de bedden hier met de hand gemaakt en volledig opgebouwd uit enkel natuurlijke materialen.”

”Traditioneel vakmanschap, waarbij de matrassen nog echt met draad en naald worden vervaardigd (het zogeheten side-stitching), bleef meer dan 160 jaar enkel verkrijgbaar in Scandinavië en op de meest luxe jachten ter wereld. Maar Oscar Mattsons, zesde generatie van dit familiebedrijf, besloot het merk ook bereikbaar te maken voor de rest van de wereld. Binnen een paar jaar tijd werd het merk bekend in wereldsteden zoals Dubai, London en Seoul.”

De Benelux is altijd een bijzonder goede markt geweest voor Zweedse bedden in het premium segment en daar wil Mattsons zich nu ook gaan vestigen. Met verkoopprijzen van €7.000,- tot €50.000,- is er een evenwichtige collectie met een enorm potentieel voor de betere beddenspeciaalzaken. We zijn dan ook echt blij dat dit prachtige merk ons als exclusief verdeler heeft aangewezen. We hebben samen een strategisch plan uitgewerkt om Mattsons op de Benelux kaart te zetten met een beperkt aantal verkooppunten.”

In de showroom van Haarhuis & Jansen staat de gehele collectie. Deze collectie is op afspraak te bezichtigen. Jeroen: ”Ook hebben we besloten een aantal bedden te tonen op de IMM beurs te Keulen die van 4 tot en met 7 juni plaatsvindt.”

Meer info: www.mattsonsbeds.com