De Hangstoelen Marktmonitor 2023 biedt u inzicht in de (online) oriëntatie en interesse van de Nederlandse consument met betrekking tot hangstoelen en de ontwikkelingen daarvan in de afgelopen vier jaar. Met behulp van big data van de Google zoekmachine is tevens de markt qua aanbieders in kaart gebracht. Daarnaast levert het rapport verwachte trends en ontwikkelingen voor het komende jaar met behulp van intelligente extrapolatie.

Middels een analyse van Google big data over de afgelopen vier jaar (juli 2019 t/m juni 2023) is de online consideration-fase van de customer journey in beeld gebracht (interesse en afweging). Waar zoekt men naar op het gebied van hangstoelen? Welke trends zijn er in het zoekvolume en wanneer zoekt men? Naar welke soorten hangstoelen en kenmerken wordt er gezocht en wat zijn de verschuivingen in de markt? In de analyse is tevens het zoekvolume van aanbieders op het gebied van hangstoelen in kaart gebracht (merken, winkelformules en verkoopplatformen).

Het onderzoeksrapport biedt harde informatie over de ontwikkeling van voorkeuren en behoeften van de consument en de marktverhoudingen. Het rapport geeft duiding aan de trends en ontwikkelingen in het zoekvolume over de afgelopen vier jaar en specifiek over de ontwikkelingen tijdens de corona pandemie en de huidige economische situatie. De analyses zijn uitgevoerd op ruim 4,4 miljoen Nederlandstalige zoekopdrachten in Nederland en meer dan 800 verschillende zoektermen. Met deze data-volumes zijn zeer betrouwbare trends, ontwikkelingen en marktverhoudingen te duiden.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende ophangmethodes die gebruikt kunnen worden voor hangstoelen, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gewenste functionaliteit. Uit de Hangstoelen Marktmonitor 2023 blijkt dat de hangstoel die aan een standaard hangt het meest populair is.

Meer informatie over dit onmisbare rapport over de markt voor hangstoelen:

www.marktdata.nl/rapporten/Hangstoelen-Marktmonitor-2023