Carl Hansen & Son presenteert de Nesting Tables van de Deense meubelontwerper Hans J. Wegner. Voor het eerst op de markt gebracht in 1952, dus 70 jaar geleden, ogen deze lichte tafels nog steeds modern en organisch, waarbij volgens de methodiek van Wegner over ieder detail is nagedacht.

Hans J. Wegner had een speciaal talent voor het ontwerpen van meubelen die tijdloos zijn en altijd in harmonie zijn met het interieur. Dit geldt ook voor de Nesting Tables die ontworpen zijn om ruimte te besparen, een thema dat actueler is dan ooit. De nieuwe Nesting Tables bestaan uit drie tafeltjes die samen of los van elkaar kunnen worden gebruikt. Door het discrete uiterlijk kunnen ze onopvallend overal staan, maar staan ze nooit in de weg.

Wegner lette op details maar de harmonie van het ontwerp was altijd leidend bij zijn ontwerpen. De drie tafels zijn precies op maat geschaald, dus ieder blad en iedere set poten is apart geproduceerd (en niet afgezaagd van een groter exemplaar).  De poten zijn afgerond en lopen toe naar onderen, ook een echt Wegner detail. De subtiele curve zorgt voor het organische uiterlijk van de tafels. Klassieke pengat verbindingen waarvoor veel vakmanschap is vereist laten zien met hoeveel aandacht de tafels zijn gemaakt.

Knud Erik Hansen, CEO en derde generatie eigenaar van Carl Hansen & Son: “Hans J. Wegner had een uniek talent voor het combineren van esthetiek en functionaliteit. Zijn karakteristieke lijnen zijn duidelijk te zien in deze set tafels: minimalistisch en organisch. Wij produceren al meer dan 70 jaar meubilair van Wegner en we zijn er trots op de Nesting Tables te mogen toevoegen aan onze collectie. Ze passen perfect bij de Wing Chair van Wegner, de Mama Bear Chair of als koffietafels bij de kleinere CH72 Sofa.” De CH004 Nesting Tables zijn te koop vanaf februari 2023.