Al eerder hebben we gemeld dat naast Dining, Living en Giving er een nieuwe categorie zal zijn tijdens de komende editie van Ambiente in Frankfurt, maar de beursorganisatie wijst nog eens extra op dit nieuwe thema: Working. Dit betekent onder andere thuiswerkoplossingen en co-working spaces die te zien zullen zijn van 3 tot en met 7 februari 2023 in Frankfurt.

Ambiente Working is dus een uitbreiding van de afdelingen Living, Giving en Dining. Op zich niet verwonderlijk want werken is steeds meer verweven met thuis, zeker na de pandemie. Op een andere manier werken en leven is een actueel thema en de beurs ziet hierin kansen voor exposanten en bezoekers die komen kijken en wullicht ook inkopen. Kantoorbenodigdheden, kantoormeubilair en technologie die werken op afstand mogelijk maakt zijn nu ook tijdens Ambiente te zien. Hiermee hoopt de beurs een nieuwe doelgroep van bezoekers te vinden.

Een deel van Working is te vinden in Hal 3.1 van het beurscomplex: Future of Work. Hier zijn oplossingen uit de sectie Living te vinden toegespitst op Interior Design en Contract Business. Een crossover van thuis, kantoor, werken en wonen in meubilair, verlichting, interieurtextiel en accessoires naast pure kantoorbenodigdheden voor thuiswerken, onderweg werken of voor op kantoor. Kantoorinrichters, (interieur)architecten, facility managers en kantoor inkopers gaan een nieuwe synergie zien in Hal 3.1, zo belooft de organisatie. Er zullen opstellingen te zien zijn van moderne werkplekken en ook die van de toekomst, ontworpen door MTTR Architekten + Stadtplaner in opdracht van Ambiente. Andere partners van deze opstelling zijn World Architects, PrimaVier Verlag, Verlag Chmielorz met de Duitse vakbladen BusinessPartner PBS and C.ebra, B.A.U.M. e.V. en de bdia Bund Deutscher Innenarchitekten (Association of German Interior Architects).

Voor architecten, interior designers en kantoorinrichters plus facility managers en inkopers van grote bedrijven zijn er speciale rondleidingen over de beurs. Kantoorapparaten, papier en accessoires staan in Hal 4.2 met namen als Durable, Herma, HSM, Novus Dahle en Schmidt Technology. Hier is ook de “Insider Lounge” voor de handel in kantoorpapier die uitgenodigd is door Messe Frankfurt. Dit kantoorgedeelte staat vlakbij de Giving afdeling voor Urban Gifts & Stationery, met namen als Caran d’Ache, Kaweko en Diplomat met merken als Maybach en Hugo Boss voor mooie vulpennen.

Met de nieuwe opzet van Ambiente Working hoopt de beurs dat er een mooie crossover zal zijn tussen productgroepen, thema’s, segmenten en dat er synergie zal ontstaan. Met de oplossing in Hal 4.2 komt de beurs ook tegemoet aan de exposanten die vroeger op Paper World stonden dat niet langer meer bestaat. Kom het resultaat van deze nieuwe focus op werken zelf bekijken in februari volgend jaar!

Meer info: ambiente.messefrankfurt.com