Tijdens de komende editie van Heimtextil van 10 tot en met 13 januari 2023 zullen fabrikanten en weverijen een verzameling van garens en vezels voor het maken van decoratieve en meubelstoffen vinden in hal 4.0, voor het eerst overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Hiermee komt de beurs tegemoet aan de grote vraag naar materialen voor fabrikanten van textiel. In dezelfde ruimte vinden bezoekers leveranciers van outdoor stoffen, technisch textiel voor de projectinrichting en kunstleer.

Natuurlijk, synthetisch of gemengd. Elastisch, sterk en functioneel: in hal 4.0 zijn garens en stoffen te zien voor het maken van allerlei soorten eindproducten. “Door alle garenleveranciers nu echt bij elkaar te plaatsen maken we het de bezoeker die op zoek is naar een bepaald soort garen voor zijn stoffen extra gemakkelijk om dit te vinden. Nu kunnen ze vanuit de ontwerpfase al op zoek naar de juiste materialen en toeleveranciers. Zeker voor duurzame meubelstoffen, waarvan de samenstelling van de garens al in het vroegste stadium wordt bepaald, dat begint bij de juiste garens”, aldus Bettina Bär, directeur Heimtextil voor de afdeling Home Textiles.

Een highlight in hal 4.0 is de Trevira CS stand: “We zijn blij dat we opnieuw een grote gezamenlijke stand voor Trevira CS kunnen presenteren met 16 Trevira CS klanten. De grote hoeveelheid mogelijkheden met deze garens en stoffen zal opnieuw duidelijk worden voor de bezoekers. Vlamvertraging in combinatie met heel veel andere eigenschappen zoals duurzaamheid. We hebben ook weer Textile Talents met vernieuwende toepassingen van textiel”, aldus Anke Vollenbröker, Director Marketing & Business Development Trevira CS. Merken als Korteks, Reliance en het Turkse Bulut Tekstil staan hier ook.

Architecten, hotel inkopers en designers vinden in hal 4.0 een grote keuze aan outdoor fabrics, technisch textiel voor de projectsector en imitatieleer met Spaanse specialisten als Atenzza Outdoor, Cabanes & Ortuno, Citel, Fernando Cerda Blanes e Hijos, Exit Fabrics, Pyton en Recasens. De Italiaanse fabrikant Tendaggi Paradiso plus leveranciers van (kunst)leer als Flokser uit Turkije en de Duitse bedrijven mah-ATN en Vowalon laten ook hun nieuwe producten zien. Andere leveranciers in hal 4.0 zijn Ambienta, Futura Leathers, Gebrüder Munzert, Gruppo Mastrotto en Indetex.

www.heimtextil.messefrankfurt.com