Heimtextil heeft dinsdagavond een strategische samenwerking aangekondigd met Studio Urquiola voor een design installatie in 2025. De woorden toewijding aan innovatie, duurzaamheid en design door de gehele textielindustrie werden hierbij gebruikt.

Heimtextil, als grootste vakbeurs ter wereld voor interieurtextiel en de Milanese Studio Urquiola, onder leiding van de gevierde Spaanse architect en ontwerper Patricia Urquiola. Het wordt een design installatie die te zien is tijdens Heimtextil 2025. “Het is een eer om met zo’n beroemde ontwerper zoals Patricia en haar team te kunnen samenwerken”, aldus Olaf Schmidt van Messe Frankfurt. “We delen een passie en een visie voor creatieve ondernemingen, trend dialogen en duurzame oplossingen in de wereld van het interieurtextiel. Zij kunnen laten zien vanuit hun diverse projecten van over de hele wereld wat voor belangrijke rol design speelt in de wereld waarin we leven. Samen met de Studio gaan we een onderdompeling in duurzaam design presenteren in 2025.”

Patricia Urquiola’s designs worden geroemd om het bouwen van een empatische relatie met de gebruiker van een design. Haar ontwerpstijl is zeer verhalend, creatief, ambachtelijk en experimenteel, gekoopeld aan duurzaamheid, innovatie en technologie. Recente projecten van de Studio zijn het Sixth Sense hotel in Rome, van oorsprong een historisch palazzo en de tentoonstelling Echoes, 50 years of iMaestri tijdens de Salone del Mobile 2023 ter ere van 50 jaar Cassina’s iMaestri collectie. Zij heeft ook veel voor Cassina ontworpen.

“We starten met een evolutionaire houding bij dit project,” aldus Patricia Urquiola over de samenwerking met Heimtextil. “Het gaat net zoveel over luisteren als presenteren. We gaan door met het ontwikkelen van stoffen toegepast voor product design, interieurs en architectuur en daarna is het tijd voor de speciale presentatie voor 2025 dat een samenvatting van ons werk zal zijn, onze visie en een dialoog binnen en buiten de industrie op gang zal brengen.”