Enkele weken geleden vond in Frankfurt de grootste vakbeurs van Europa voor gordijn/meubelstoffen, bed/bad textiel en behang plaats: Heimtextil. De editie van dit jaar trok ongeveer 70.000 bezoekers uit 135 landen die 2.975 exposanten bezochten van 9 tot en met 12 januari.

Verstedelijking van de woonomgeving was het thema van de centrale trendpresentatie op de beurs, het inrichten van hotels was een thema waar ook aandacht aan werd besteed door de organisatie. Er hingen bordjes bij stands van deelnemers die producten voor hotels aanbieden, evenals bordjes voor milieuvriendelijk produceren.

“Veel bezoekers en veel exposanten; voor ons het bewijs dat deze beurs een unieke plaats inneemt in het internationale vakbeurzen landschap”, aldus Detlef Braun, CEO van Messe Frankfurt. Bijna driekwart van de bezoekers is leidinggevend (en dus bevoegd om in te kopen) en bijna 70 procent van de bezoekers komt van buten Duitsland, wat het internationale karakter van deze inkoopbeurs nog eens onderstreept. Er was op de beurs ook speciale aandacht voor textiel voor het huisdier en project tapijt.

Een uitgebreid verslag van deze beurs leest u in de editie van Interior Business Magazine die op 23 februari verschijnt. De volgende editie van Heimtextil is van 8 tot en met 11 januari 2019 in Frankfurt.