Op donderdag 22 februari houdt SKH in Wageningen, in samenwerking met SHR en bureau Peutz, een informatiemiddag voor de meubel- en interieur branche over de relaties tussen meubelen, brandveiligheid en akoestiek. SKH is bekend als een test- en certificatie instituut voor de hout- en meubelindustrie. Het programma bestaat uit lezingen, een rondleiding door de testruimten van SHR en een netwerkborrel.

Jacques Mertens (senior adviseur brandveiligheid bij Peutz) gaat in op de achtergrond van de eisen voor brandveiligheid van meubilair in het Bouwbesluit. Zijn collega Theo Scheers (senior adviseur bouw akoestiek bij Peutz) vertelt over de maakbaarheid van een goede akoestiek in een interieur dankzij de juiste materiaalkeuze. Robin Winkelman (projectleider meubels bij SHR) laat zijn licht schijnen over het onafhankelijke kwaliteitskeurmerk SHR Tested Quallity voor de meubelindustrie en Oscar van Doorn (directeur SKH en SHR) licht het houtkeurmerk STIP toe waarbij een gecertificeerd bedrijf echt alleen maar verantwoord en duurzaam hout mag en kan verkopen zonder verdere administratieve complicaties. Het STIP keurmerk is bezig aan een stevige opmars!

De middag begint om 14:00 uur, de borrel begint om 17:00 uur. Het adres van SKH/SHR is Nieuwe Kanaal 9c in Wageningen. Inschrijven voor deze middag kan via: https://www.skh.nl/nl/meubeldag