Twee vooraanstaande designautoriteiten, de Red Dot Awards en de iF Design Awards, hebben hun prijzen weer uitgereikt. Bijna 11.000 producten dongen mee naar een felbegeerde iF Design Award. Hansgrohe is dan ook zeer vereerd met de vier iF Design Awards die ze in de wacht mochten slepen. Ook tijdens de Red Dot Awards viel hansgrohe in de prijzen, en wel met zes verschillende producten.

“Het is met grote trots dat wij deze designprijzen in ontvangst nemen. Dit is een beloning voor het harde werk van onze teams om de gebruikers nog meer in het middelpunt van ons productdesign te plaatsen”, glundert Sabine Neirings, Marketing Manager bij hansgrohe.

Het bedrijf ontving een iF Design Award voor de Jocolino-kinderdouche, de DogShower – speciaal ontworpen voor de viervoeters in de familie, de Rebris-kranenserie die overtuigde door zijn slanke vormen en moderne, strakke uitstraling en het Aqittura M91 SodaSystem, de keukenkraan die bruisend, halfbruisend of plat water schenkt (op de foto hieronder).

Ook de Red Dot Awards gaven een onderscheiding aan de DogShower, de Aqittura-kraan en het Rebris-gamma. Daarnaast vielen ook het RainDrain-doucheafvoergamma, de Zesis M33 keukenmengkraan en de elegante wandnissen XtraStoris in de prijzen. Deze ontvingen overigens ook een German Design Award Special 2022 en een ICONIC AWARD in de categorie Innovative Interior.

“De XtraStoris-wandnis biedt doordachte functionaliteit in termen van individuele oplossingen en voegt een indrukwekkende esthetische kwaliteit toe aan badkamers”, aldus de Red Dot jury. Deze wandnis ziet u hieronder.

Over de iF DESIGN AWARD

De iF DESIGN AWARD is sinds 1954 een wereldwijd erkend keurmerk voor buitengewone vormgeving en behoort tot de belangrijkste designprijzen ter wereld. Het merk iF is als symbool voor uitmuntend design internationaal bekend. Het bekroont design in alle disciplines: product, verpakking, communicatie, servicedesign/UX, architectuur, interieurarchitectuur en professioneel concept.

Over de Red Dot Award

Het Red Dot-keurmerk heeft zich eveneens internationaal gevestigd als een van de meest gewilde erkenningen van kwaliteit in design. Om de diversiteit op dit gebied professioneel te kunnen beoordelen, is de Red Dot Design Award onderverdeeld in drie categorieën: Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept.