Joshh & Helderr, vallend onder ZVI BV dat op 18 december 2018 failliet werd verklaard, zijn overgenomen door het Bossche bedrijf Van Opdorp Glasspecials. Dit bedrijf heeft het overgrote deel van de activiteiten overgenomen met als hoofddoel het doorzetten van het merk en activiteiten van moederbedrijf Joshh & Helderr. Dankzij de overname zal de dienstverlening aan de bestaande en nieuwe klanten van Joshh & Helderr grotendeels gecontinueerd blijven.

Van Opdorp Glasspecials wordt geleid door glazenier Joost van Opdorp, hij is derde generatie is binnen dit familiebedrijf en meerdere glas bedrijven leidt. Glas is letterlijk hem met de paplepel ingegeven en hij leidt vol trots en passie samen met zijn team ook de bedrijven Glasservice Noord en Van Opdorp Glas.

Van Opdorp Glasspecials, de naam zegt voldoende, voor specials, iets anders als anders, een uniek object en met passie design meubelen ontwerpen en produceren.  Joshh & Helderr passen daarin perfect en zullen vol energie en nieuwe ideeën weer actief worden op de markt.

Joost van Opdorp: “Al enige tijd zijn we bezig om onze werkzaamheden nog verder te professionaliseren en uit te breiden. De overname van Joshh & Helderr is daar een mooie uitbreiding op. Daarbij zien we ook goede kansen voor synergie. Zo kunnen we op termijn al het glas binnen een huis of project leveren. Van ramen, beloopbaar glas, spiegels, hardglazen deuren en douchewand tot aan glazen designmeubelen. Ook de klanten van Joshh & Helderr zullen vertrouwde namen en gezichten blijven zien. Sandra Gelderland, voormalig eigenaar, is reeds aan de slag bij Van Opdorp Glasspecials. Op dit moment lopen er nog gesprekken met andere medewerkers van ZVI om ook in dienst te treden van Van Opdorp Glasspecials.”

Sandra Gelderland: “Helaas hebben we een aantal hele zware jaren achter de rug bij ZVI. Het laatste jaar heeft ons helaas genekt door de 7 warme maanden waardoor de bezoeken aan onze dealers ver achter bleef. Ook bleef de omzet in het buitenland ver achter, waardoor we helaas failliet zijn gegaan. We zijn echter blij dat we samen met Joost een doorstart van onze labels kunnen bewerkstelligen. Als echte glasspecialist, zal Joost ook zeker zijn stempel kunnen drukken op de collecties.”

Helderr is een glasmeubelmerk voor het middensegment, met een mooie kleurrijke collectie. De uitgebreide collectie zal gemoderniseerd worden, zodat er nog sneller op de actualiteit gereageerd kan worden. JOSHH& is het Design glasmeubel merk waar opkomende en reeds gevestigde ontwerpers hun stempel op de glazen collectie mogen drukken. Een collectie in het hogere segment met uitsluitend bijzondere producten, uit naam van de ontwerpers.