De Hilding Anders Bedding & Matress Group heeft een overeenstemming tot het aangaan van een joint venture getekend met bedden en matrassen fabrikant  Norma/Napco Beds. Het definitief ingaan van de overeenkomst zal over enkele weken zijn.

Pepyn Dinandt, CEO van de Hilding Anders groep: “We zijn zeer verheugd met deze joint venture met Napco Beds. Dit bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in diverse Europese landen, en zeker in Nederland met het merk Norma. De eigen fabriek in Bosnië maakt matrassen, bedden, tijken en veren en is ook zeer aantrekkelijk voor ons. Dennis Cornelissen heeft geweldig werk geleverd met het opbouwen van dit bedrijf en we zijn dan ook heel trots dat we de gelegenheid hebben om zijn partner te worden in de volgende groeifase van het bedrijf.”

Napco Beds is specialist in box spring bedden en matrassen. Het bedrijf is gevestigd in Bemmel en heeft twee fabrieken in Bosnië. Naast de eigen merken levert de fabrikant ook onder private label in diverse Europese landen. De omzet in 2017 bedroeg 22 miljoen euro.

“We zijn heel trots over het toetreden tot een wereldwijd actieve speler op de beddenmarkt, wat Hilding Anders is. De lange ervaring in de industrie en de sterke marktpositie van dit bedrijf zorgt voor enorme mogelijkheden voor ons”, aldus  Dennis Cornelissen, CEO van Napco Beds.

Hilding Anders Group is actief in Europa, Azië en Rusland en is, naar eigen zeggen, marktleider In Europa en Rusland. Naast produceren van bedden en matrassen heeft de groep ook winkels in de portfolio. Naast 26 merken produceert het bedrijf ook private labels. Hilding Anders Group verkoopt in meer dan 60 landen, heeft 25 fabrieken in 19 landen en meer dan 9.000 medewerkers in dienst. In Rusland en China heeft de onderneming 1.160 directe of franchise winkels. Vorig jaar verkocht de groep voor 942 miljoen euro met een netto winst van 112 miljoen euro.