De Duitse meubelfabrikant Himolla heeft een German Innovation Award gewonnen met de relaxbank Ultima. De bank is ontworpen door Tamara Härty.

Deze innovatieve en gepatenteerde relaxsofa heeft functie en ergonomie als uitgangspunten. Daarbij is dit gecombineerd met een uiterlijk dat niet doet denken aan een relaxmeubel. Ook voor lange mensen is de Ultima een uitkomst: maximaal 2 meter lang liggen met beenruimte van 120 cm. De bank kan individueel geconfigureerd worden, in de traditie van de fabrikant die eigenlijk alleen maar maatwerk oplossingen produceert.

Een toe te voegen electromotor kan de benen  boven het hart tillen voor een gezondere balans, de armleggers buigen automatisch mee. Ook de zitdiepte is elektrisch instelbaar, zonder kabel en met een accu. Er is keuze uit 600 stoffen, 200 ledervarianten, twee voetkleuren, drie zithardheden en dit alles zonder meerprijs.

Himolla staat naar eigen zeggen voor bewezen zekerheid en kwaliteit, een eigen testlaboratorium, 5 jaar garantie en de keurmerken Blauer Engel, Goldenes M en Umweltpakt Bayern.