De Duitse designer Hanne Willmann werkt sinds 2015 als zelfstandig ontwerper. Datzelfde jaar werd zij uitgeroepen tot “Design Talent of the Year” en sindsdien timmert ze internationaal aan de weg. Haar grootste kracht: transparant, bescheiden en eerlijk design. Deze kenmerken zie je duidelijk terug in de nieuwe tafelserie Nunos en de bankenserie Enna voor Leolux.

Met een omvangrijk scala aan banken, vrijstaande divans en elementen biedt Enna royale, of juist compacte opstellingen. Kenmerkend is het elegante metalen frame dat de kussens stevig in zijn greep houdt en in elke gewenste kleur wordt afgewerkt. De armkussens “Bent” die om de armen gevouwen zijn, vormen een speels alternatief voor de standaard armkussens “Straight”. Het programma bestaat uit een fauteuil, een love-seat, en zoals gezegd meerdere banken, divans en een groot aantal elementen. Er zijn bijpassende hoofdsteunen verkrijgbaar. Het aluminium onderstel wordt standaard uitgevoerd in de poedercoatkleur E2200 Nuit maar andere lak- of poedercoatkleuren zijn op aanvraag mogelijk. De zithoogte en zit diepte kunnen met maximaal 2 cm worden verhoogd of verlaagd.

Natuurlijke materialen en hoogwaardig vakmanschap zijn voor ontwerpers een bron van inspiratie. Een sprekend voorbeeld is Nunos van Leolux. Hanne Willmann creëerde een even ingenieus als oogstrelend tafelontwerp, waarbij de slanke houten delen als puzzelstukken in elkaar zijn gepast. Het blad ligt hierdoor niet op het onderstel maar vormt er een harmonisch geheel mee. Delen van de wangen komen als fraaie details aan de oppervlakte en benadrukken het vakmanschap dat de Leolux-houtbewerkers in huis hebben. De Nunos is leverbaar in gebeitst eiken of in een gelakte afwerking in alle denkbare kleuropties. De tafel is er in 3 formaten: 120 x 40, 150 x 48 en 120 x 63 cm. Deze lage tafel past in de trend van lage tafels en oogt ook goed in meerdere exemplaren bij elkaar geplaatst. Een Japanse invloed lijkt aanwezig te zijn bij de Nunos.