Op vrijdag 3 februari 2023 kwamen op de locatie Plinten- en Profielcentrale in Wijk bij Duurstede diverse vertegenwoordigers uit de interieurbranche bij elkaar om te discussiëren over het vakmanschap en het opleiden van nieuwe studenten voor de opleiding Interieurvakman (m/v) (woning- en project stofferen). Het HMC was hier ook aanwezig!

Expert meeting
Het HMC neemt samen met 5 andere mbo-scholen deel aan het consortium Interieurvakman. Het consortium werkt samen met branchevereniging INretail en BVP. De derde Expert meeting was georganiseerd door het consortium Interieurvakman en werd gehouden op het hoofdkantoor van Plinten- en Profielcentrale. Op 3 februari waren tientallen vertegenwoordigers aanwezig bij de meeting. Het HMC was er ook bij. Deze dag stond in het thema ‘zoeken en opleiden van nieuwe vakmensen’. De deelnemers spraken over verschillende onderwerpen die de komende maanden opgepakt worden door het consortium Interieurvakman.

Interieurvakman (m/v) op het HMC
”De opleiding Interieurvakman (m/v) bieden wij aan op het HMC in Amsterdam en Rotterdam. Als Interieurvakman richt je scholen, ziekenhuizen, kantoren, bewoonde of onbewoonde huizen in met vloerbedekking en raambekleding. Je werkt heel divers, doordat je op locatie werkt bij particulieren of bij grote projecten voor opdrachtgevers. Het is een BBL opleiding, waar je vier dagen werkt en één dag naar het HMC gaat. Lees hier meer over de opleiding.