Euroluce is de vakbeurs voor verlichting die om het jaar tegelijk plaatsvindt met de Salone del Mobile in Milaan. Tom Dixon, die een eigen restaurant annex showroom in deze stad heeft (The Manzoni, op de foto hierboven), zal twee nieuwe lampen presenteren tijdens de komende editie van Euroluce: de nieuwe Puff hanglampen en de draagbare serie Portables.

Puff is een polyhedraal model uit 30 metalen vlakken dat doet denken aan een discobal met hoeken, een kubusachtige ballon met een doorsnede van 45 cm. “De ruitvormige, afgeronde vlakken zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof ze van binnenuit worden opgeblazen met lucht en daardoor openingen ontstaan die licht doorlaten”, aldus Tom. Puff is er in koper en in RVS.

Portables zijn dus op te tillen en mee te nemen, oplaadbaar en mini versies van de modellen MELT (op de foto hierboven), STONE en BELL. Daar passen ze dus ook heel slim bij. Bedoeld voor delen van ruimtes waar lastig licht bij komt, zowel binnen als buiten. Tom: “We willen niet langer vastzitten aan een bureau of aan een stopcontact. We willen het licht met ons meenemen en dat kan nu, met een batterij die lang meegaat en telkens weer op te laden is. Ik vond het te gek om dit te ontwerpen.” Tom heeft de Portable MELT hieronder in zijn hand.

Gaat het licht zien in Milaan!