De online retailer home24 breidt haar marktplaats kanaal uit naar andere landen, te weten Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk voor het eind van dit jaar. Dus nog meer markten voor de online aanbieder, met name voor accessoires, huistextiel, en seizoensproducten. Deze producten op het marktplaats kanaal worden deel van de huidige home24 websites voor die landen.

De verkopende partijen worden door home24 geselecteerd zodat betrouwbaarheid, kwaliteit en expertise worden gegarandeerd. De logistiek, customer service en het afrekenen doet de verkopende partij zelf, home 24 biedt het platform met een steeds grotere naamsbekendheid bij consumenten. Er is nog plaats op het platform voor partijen die in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland willen verkopen. Het platform startte in juli dit jaar met meer dan 100.000 producten van meer dan 100 verkopers. Na een paar weken was 1 op de 7 orders op de site van home24 al afkomstig van een verkoop van het marktplaats kanaal.

“Het succes van de gecontroleerde marktplaats in Duitsland heeft ons aangespoord om dit ook buiten onze thuismarkt op te zetten. We kijken er dan ook naar uit om dit te lanceren in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland, als perfecte aanvulling op ons bestaande assortiment”, aldus Marc Appelhoff, CEO van home24. Het bedrijf doet dit in samenwerking met Mirakl, een leverancier van software oplossingen. Sites worden dus eerst uitvoerig getest voordat deze beschikbaar komen voor externe verkopers.

Altijd al iets willen verkopen aan een ander in een ander land? www.home24sellerportal.com