Homestock, de multi-brand store met een bonte verzameling meubels, gekke accessoires en unieke items, lanceert Piecefull Intuition. Piecefull Intuition is een bijzondere collectie handgemaakte meubels, gecreëerd door de getalenteerde kunstenaar Pepijn Fabius Clovis. De samenwerking tussen Homestock en Studio Fabius Clovis is voortgekomen uit de gedeelde intrinsieke behoefte om te creëren. Acht met de hand gemaakte meubelstukken vormen de collectie, elk met de allure van een kunstobject. In de grove ontwerpen zijn het ambacht, de intuïtie en elk handgebaar van Pepijn voelbaar. Uitgevoerd in uni zachte, en tegelijk uitgesproken kleuren, ontstaat er een object dat in ieder interieur een plaats vindt.

De drang om vorm te geven is al zo oud als de mens. In deze complexe tijd is de behoefte aan eenvoud en eerlijkheid sterk voelbaar. Homestock heeft samen met kunstenaar Pepijn Fabius Clovis geprobeerd dit te vertalen naar een collectie meubels, die spreken tot het instinct en de emotie. Het resultaat is Piecefull Intuition; een zo’n eerlijk mogelijk esthetisch object, voortkomend uit intuïtie.

De handgemaakte collectie bestaat uit acht uitgesproken items, te weten: een eetkamerstoel, eettafel, bijzettafel, tafellamp, vloerlamp, kandelaar, fauteuil en een vloerstaande spiegel. Alle meubelstukken zijn uitgevoerd in een uni kleurstelling en worden op bestelling gemaakt. De intuïtieve vormgeving en zachte, maar ook uitgesproken kleur van elk meubelstuk spreekt tot ieders verbeelding, wat elk item tot een kunstobject in het interieur maakt.

Homestock eigenaar Sita Baarsma vertelt over het ontstaan van de samenwerking: “Voor Homestock ben ik altijd op zoek naar vernieuwde trends, maar vaak kom ik tot de conclusie dat het er niet is, zoals ik het graag zou zien. Homestock doet dingen liever nét even anders. Tegelijkertijd hebben we als multi-brand store te maken met collecties van anderen. Met dit gegeven ben ik op zoek gegaan naar een kunstenaar, die mijn hoofd kan vertalen in interieurstukken. Een korte zoektocht bracht mij bij Studio Fabius Clovis. Pepijn heeft een duidelijke visie over het ontstaan van meubilair. Met mijn wensen in het achterhoofd is Pepijn gaan creëren, met Piecefull Intuition als eindresultaat. Ik ben hier enorm blij mee.”

Pepijn van Studio Fabius Clovis: “De vorm van alle objecten is ontstaan door een instinctieve energie, die iedereen in zich heeft, te combineren met mijn vaardigheden als ontwerper. De maten en functionele afmetingen heb ik als beginsel genomen, waarna ik het proces als een tekening heb laten ontstaan. Er zijn geen schetsen of een complex proces aan vooraf gegaan. De objecten zijn dan ook schets en eindproduct inéén en daardoor uniek. Het ambacht en elk handgebaar is voelbaar. Voor de kleuren hebben we gekozen voor een bepaalde zachtheid, die deze vrije vorm toegankelijk maakt voor het interieur.”

De Piecefull Intuition-collectie vind je in de Homestock winkels Haarlem, Eindhoven & Utrecht.