Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex®) en een vooraanstaand producent van bouwproducten, heeft Copaco
Screenweavers, een toonaangevende Europese producent van zonweringstoffen, overgenomen. Copaco Screenweavers, gevestigd in Bavikhove (België), had in 2018 een omzet van EUR 25 mln en heeft 125 medewerkers. Het bedrijf zal zelfstandig blijven opereren onder het huidige management.

“De overname van Copaco Screenweavers versterkt de positie van Hunter Douglas als de leidende innovator van geavanceerde zonweringstoffen, en completeert de bestaande programma’s van Mermet en Helioscreen. De combinatie van onze expertise en ontwikkelingscapaciteiten versnelt onze mogelijkheden om een nieuwe generatie van hoogwaardige stoffen te introduceren”, aldus Aad Kuiper – CEO Hunter Douglas Europe.

De eigenaar van Copaco Screenweavers, Marc Vervisch, vult aan: “Onderdeel worden van Hunter Douglas groep is veelbelovend. Het biedt de mogelijkheid om technologisch geavanceerde zonweringstoffen aan te bieden aan de internationale gemeenschap van architecten en designers en om nieuwe duurzame productoplossingen voor de toekomst te ontwikkelen.”

Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De Groep omvat 133 ondernemingen met 47 fabrieken en 86 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft ongeveer 23.000 werknemers en had in 2018 een omzet van USD 3,6 miljard. De gewone aandelen van Hunter Douglas N.V. worden verhandeld aan Euronext en de Frankfurter Börse.